Palangos senosios gimnazijos I-III klasių mokinių kelionė į Vieną

 Palangos senosios gimnazijos I-III klasių mokinių kelionė į Vieną

Spalio šeštosios dienos popietę Palangos senosios gimnazijos I-III klasių mokiniai autobusu išvyko į Lietuvos sostinės oro uostą, tikėdamiesi, kad greit galės vaikščioti  didingos Austrijos sostinės Vienos gatvėmis.

Vilniuje mokiniai tryško džiaugsmu – vieni lėktuvu skrido pirmą kartą, kitiems tai nebuvo naujiena, tačiau skrydis su tokia minia draugų tapo ypatingu prisiminimu.

Kitą dieną, lietui barbenant į langą, gidų lydimi išėjome link  šimtmetį menančio Vienos technikos muziejaus, kuriame  praeities eksponatai pinasi su ateities technologijomis, vėliau į pačią Vienos širdį –  senamiestį, kuris nuo 2001 metų yra įrašytas į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Nieko keisto, jog šis miestas yra tame sąraše, kadangi čia esanti puošni bei prabanga dvelkianti  architektūra ir kultūrinių objektų gausa nepalieka abejingų. Lankytinų vietų čia yra tiek daug, kad per kelias dienas visų jų aplankyti neįmanoma.

 Palangos senosios gimnazijos I-III klasių mokinių kelionė į Vieną, nuotrauka-1

Vienas labai svarbus aspektas, jog Vienoje dauguma muziejų lankytojams iki devyniolikos metų yra nemokami, kas paskatino jų aplankyti kuo daugiau.

 Palangos senosios gimnazijos I-III klasių mokinių kelionė į Vieną, nuotrauka-2

Kitos dienos  veikla  – orientacinės varžybos po Vieną. Naudodamiesi programėlėmis ieškojome objektų pagal nusakytas užuominas, taip pamatėme gražiausius Austrijos sostinės kampelius. Tada vėl išsiskirstę keliavome Vienos gatvėmis, kur tik vedė akys.

Vakarais viešbutyje tarpusavyje pasidalindavome savo įspūdžiais. Dvi dienos  tiesiog praskriejo nepastebimai. Nors Vienoje viešėjome ganėtinai neilgai, ji sugebėjo mus pakerėti savo didingumu, kultūros gausa bei gilia istorija.

Labai dėkojame mokytojoms Vijutei Mickuvienei, Rasai Abelkienei, Meilei Bukytei, pavaduotojai Sandrai Žutautienei ir socialinei pedagogei Indrei Seselskaitei, pasiryžusioms tokiam iššūkiui.

Raminta Kairytė ir Viltė Daratytė, IIIC klasė

Palangos senoji gimnazija kelionė Austrijos sostinė Viena
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937