Priėmė sprendimą: nors karantino kol kas nebus, taisyklės griežtėja

Priėmė sprendimą: nors karantino kol kas nebus, taisyklės griežtėja

Vyriausybė pritarė, kad valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo sprendimai, įskaitant privalomą kaukių dėvėjimą uždarose erdvėse, būtų privalomi, nesvarbu ar veiklos vykdomos su galimybių pasu, ar be jo. 

Pagal naujas taisykles, veido kaukės bus privalomos visose uždarose patalpose: renginių metų, organizuojant darbo ar ugdymo procesus, prekybos vietose, kitose įstaigose ir organizacijose. 

Kaip skelbiama, Vyriausybės pranešime žiniasklaidai, reikalavimas dėvėti kaukes operacijų vadovo sprendimais nebus taikomas vaikams iki 6 metų, taip pat neįgalumą turintiems asmenims.

„Atsakomybė už kaukių dėvėjimo reikalavimo nesilaikymą tektų klientams ir paslaugų gavėjams. Taip pat nutarimu mes rekomenduojame tiek viešiesiems, tiek privatiems juridiniams asmenims darbą organizuoti nuotoliniu būdu. Šie pakeitimai įsigaliotų nuo penktadienio“, – teigė sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys. 

Kaukės neprivalomos išlieka ir teikiant paslaugas, kurių neįmanoma suteikti su kauke, taip pat valgant viešojo maitinimo įstaigose, kino teatruose.

Taisyklės įsigalios nuo spalio 1 dienos. 

Priėmė sprendimą: nors karantino kol kas nebus, taisyklės griežtėja, nuotrauka-1
Karantinas Koronavirusas COVID-19 Vyriausybė veido kaukės uždaros patalpos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936