Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga - pramogos ir vaišės senjorams

© Fotolia nuotr.
© Fotolia nuotr.

Tarptautinė pagyvenusių žmonių diena, kasmet minima spalio 1 d., – puiki proga senjorams pasidabinti, veidą pasipuošti šypsena bei kartu su bičiuliais pasinaudoti specialiai senjorams skirtais pasiūlymais. O pasiūlymų yra įvairių – nemokamai apsilankyti kultūros renginiuose, baseine, pasportuoti, pasivaišinti kai kuriose kurorto kavinėse ar restoranuose arba pasinaudoti specialiai senjorams siūlomomis ypatingomis nuolaidomis.

Kviečiame susipažinti su senjorams skirtais pasiūlymais.

Rugsėjo 30 dieną:

Palangos kurorto muziejuje18 val. vyks „Šokių vakarėlis“ senjorams su Palangos kultūros ir jaunimo centro etnografiniu ansambliu „Mėguva“.

Spalio 1 dieną:

Renginiai:

Kurhauzo teatro salėje (Grafų Tiškevičių alėja 1, įėjimas per kurhauzo terasą) – Lietuvos kino klasika Palangos kurhauze:

12 val. – „Riešutų duona“ (1978). Režisierius – Arūnas Žebriūnas, Lietuvos kino studija.

14 val. – „Vasara baigiasi rudenį“ (1982). Režisierius ­– Gytis Lukšas, Lietuvos kino studija.

Renginiai nemokami. Įėjimas tik su Galimybių pasu. Organizatoriai pasilieka teisę keisti renginių programą. Renginio partneriai – Lietuvos kino studija.

Sanatorijos „Gradiali“ restorane „Pineta“ (Vanagupės g. 15) 14 val. startuos paskaitų ciklas „Širdingai su Drukteiniu sanatorijoje Gradiali“. Pirmoji paskaita/pokalbis – tema „Sveiko gyvenimo bendrakeleiviai – sprendimai ir tikri sprendimai“. Planuojama renginio trukmė – iki 3 valandų.

Šių paskaitų ciklo tikslas – atkreipti dėmesį į širdies ligas ir paskatinti imtis priemonių jų prevencijai. Į širdingą pokalbį kviečia Giedrius Drukteinis - žurnalistas, rašytojas, etiketo specialistas, televizijos ir radijo laidų vedėjas, žinomas visuomenės veikėjas ir labdaros fondo „Po infarkto“ įkūrėjas. 2019 metais pats susidūrė su šia klastinga liga, po kurios ėmė aktyviai kalbėti apie širdies ligas ir gyvenimą po jų.

Susitikimo metu lektorius Giedrius Drukteinis, kuris pats patyrė miokardo infarktą, pasidalins medikų patarimais ir savo patirtimi, kaip ir kokius sprendimus reikia priimti, kad žmogaus širdis nebūtų pažeidžiama ir neturėtų sunkumų teigiamam ir stabiliam jos funkcionavimui.

Be to, šio susitikimo metu visi svečiai turės galimybę paragauti dvejas G. Drukteinio pasiūlytas sveikuoliškas salotas, kurių receptūra ir ingredientai stiprina širdies raumens funkcijas.

Visi bus vaišinsimi kava, arbata, bei restorano meistrų gamintu sveikuolišku pyragu!

Sportas:

Palangos baseinas visus senjorus, pateikusius senjoro pažymėjimą, visą dieną kvies nemokamai apsilankyti baseine. O 17 val. vyks kineziterapinė mankšta senjorams. Mankštą ves trenerė Irina Šlimienė.

Palangos miesto visuomenės sveikatos biuras 10 val. organizuos šiaurietiško ėjimo užsiėmimą senjorams (Šermukšnių g. 28, šalia vaikų žaidimo aikštelės).

Paslaugos

Viešbutis „Best Baltic Hotel“ (Gintaro g. 36) siūlo 15 proc. nuolaidą apgyvendinimo paslaugoms nuo 2021 m. spalio 1 d. iki 2021m. spalio 31 d.

Viešbutis „Grand Baltic Dunes“ nuo 2021 m. spalio 1 d. iki 2021 m. spalio 31 d. siūlo 15 proc. nuolaidą apgyvendinimui, su raktažodžiu „senjorai“.

Sveikatos centras „Energetikas“ (Kuršių takas 1):

SPA AMBER PALACE siūlys 20 proc. nuolaidą visoms SPA procedūroms. Lankytojai aptarnaujami tik su galimybių pasu ir tik su išankstine rezervacija tel. 8 655 24312;

Sveikatos centras ,,Energetikas” siūlys 10 proc. nuolaidą lazerio terapijai. Aptarnaujama tik su galimybių pasu ir tik su išankstine rezervacija tel. 8 686 43419.

Vaišės:

Restoranas „Amsterdam Plaza“ (Vytauto g. 79) nuo 12 val. iki 16 val. senjorus, perkančius bet kurį „Amsterdam Plaza“ restorano dienos pietų patiekalą, vaišins vitaminų kokteiliu.

Baras „Lietuvos rytas“ (J. Basanavičiaus g. 11) senjorus vaišins nemokama kava ir arbata.

Restoranas „Barcode“ (Vytauto g. 76) nuo 14 val. iki 17 val. senjorus vaišins kava, arbata ir sriuba.

Picerija „Bermudai“ (Užkanavės g. 23) nuo 12 val. iki 15 val. senjorus vaišins kava, arbata ir pica.

Viešbučio „Gabija“ restorane (Vytauto g. 40): dienos sriuba + pagrindinis patiekalas + stalo vanduo – 5 eurai; kava (juoda/balta) arba arbata + šokoladinis lavos pyragėlis su ledų burbulu - 2,50 euro.

Restoranas „Onorė“ (M. Valančiaus g. 1) senjorus pavaišins arbata ir rudenišku Onorė morkų pyragu.

„Molinis ąsotis“ (J. Basanavičiaus g. 8) senjorus vaišins kava, arbata.

„Senoji Hansa“ (J. Basanavičiaus g. 29) nuo 12 val. iki 20 val. visus senjorus vaišins juoda kava arba savo gamybos arbata.

„Vanagupė“ (Vanagupės g. 31) vaišins senjorus kavos puodeliu ir virtuvės meistrų keptais keksiukais.

„Vandenis“ (Birutės al. 47) senjorams siūlys kavą/arbatą + desertą už 0,01 euro.

„Meatbusters Gastro Baras“ (Gintaro g. 43) nuo 11 val. iki 15 val. senjorus vaišins kava arba arbata ir desertu.

„HBH Palanga“ (Liepų g. 23, Žibininkų k., Kretingos r.) nuo 11 val. iki 21 val. senjorus vaišins gira bei savo firmine HBH kepta duona su sūriu.

Tarptautinės pagyvenusių žmonių diena Palangos senjorai vaišės pramogos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938