Baltijos jūros dienos paminėjimas ,,Ąžuoliuke“

Baltijos jūros dienos paminėjimas ,,Ąžuoliuke“

Pirmąjį rugsėjo šeštadienį minima Baltijos jūros diena. Rugsėjo 3 dienos rytmetį Palangos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“ auklėtiniai taip pat  paminėjo Baltijos jūros dieną. Grupėse buvo diskutuojama apie  Baltijos jūrą, jos taršos problemas ir pavojus  žmogui, gyvūnijai bei augmenijai. 

Lydimi savo ikimokyklinio ugdymo mokytojų mažieji „ąžuoliukiečiai“, nešini plakatais, susirinko sporto aikštelėje, papuoštoje mėlynais balionais, simbolizuojančiais jūros spalvą. Šventės pradžioje direktoriaus pavaduotoja ugdymui Zita Paulikienė pasveikino visus susirinkusius į šventę ir priminė visiems apie 1988 metų rugsėjį žaliųjų bendrijų „Atgaja“ ir „Sąjūdis“ surengtą akciją „Baltijos apkabinimas“, kuomet Lietuvos, Latvijos, Estijos žmonės gyva grandine susikibo rankomis, taip siekdami atkreipti dėmesį į kritišką Baltijos ekologinę padėtį.  Ir ,,Ąžuoliuko“ vaikai susikibę už rankų  į spalvingą ratą, šokiu ,,Apkabinau aš Žemę“ išreiškė savo meilę ir rūpestį Baltijai. 

Šventėje apsilankęs ,,Neptūnas“, priešmokyklinio ugdymo mokytoja Aušra Pališaitienė, pasidžiaugė, kad vaikai su mokytojais mini šią datą, stengiasi saugoti savo ugdymo įstaigos, jūros ir miesto aplinką bei eilę metų organizuoja respublikinę vaikų kūrybinių darbų  parodą ,,Aš noriu augti prie švarios jūružės“. ,,Jūros valdovo“ paraginti vaikai  su meninio ugdymo mokytoja Nijole Petrauskiene skyrė Baltijai dainas, žaidimus, su mokytojomis plukdė laivelius.

Į šventę atvykęs Lietuvos žaliųjų judėjimo koordinatorius Renaldas Rimavičius,  savo sveikinimo kalboje pabrėžė, kad Palangos lopšelis-darželis „Ąžuoliukas“ yra vienintelė Palangos ugdymo įstaiga, kuri dalyvauja gamtosauginių mokyklų programoje ir pasidžiaugė, kad nuo pat mažų dienų vaikams formuojamos gamtosauginės-ekologinės vertybės. Jis direktorei Rūtai Reginai Lukaitienei už įstaigos gamtosauginę veiklą įteikė Žaliąją vėliavą ir sertifikatą. Direktorė padėkojo žaliųjų judėjimo koordinatoriui ir visai įstaigos bendruomenei, prisidėjusiai savo veikla prie Žaliosios vėliavos gavimo. Vaikai, pačių sugalvotais šūkiais: ,,Saugokime, neterškime ir mylėkime jūrą“,  ,,Neterškime jūros plastiku“, palinkėjimais „Būk pilna gyvybės“, ,,Būk visada žydra“ pasižadėjo ir toliau rūpintis Baltijos jūra ir skleisti visiems aplinkiniams žinią, jog mes norime augti prie švarios jūružės.

Šventės pabaigą vainikavo balandžiai, pakilę į dangų ir ant savo sparnų nuskraidinę žinią apie vaikų palinkėjimus ir pasižadėjimus Baltijos jūrai. Šį siurprizą vaikams padovanojo Palangos balandininkų klubo pirmininkas Reinoldas Liaudanskas.

Palangos lopšelio-darželio „Ąžuoliukas“

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja A. Pališaitienė

Palangos lopšelis-darželis Ąžuoliukas" minėjimas Baltijos jūros diena
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938