Aurimas Mockus. Tikra istorija apie Palangos savibledos darbo ypatumus ir požiūrį į smulkųjį verslą

Aurimas Mockus. Tikra istorija apie Palangos savibledos darbo ypatumus ir požiūrį į smulkųjį verslą

Norite tikros istorijos apie Palangos savibledos darbo ypatumus ir požiūri į smulkųjį verslą? 

Na tuomet klausykitės!

Matydamas, jog mano vyriausiojo sūnaus - Tautvydas Mockus požiūris į gyvenimą stipriai rimtėja ir keičiasi greičiau, nei, kad aš spėju savo automobilio salonui padaryti cheminį valymą, supratau, kad atėjo tas laikas kada galiu pabandyti jam padėti rimčiau atsistoti ant kojų - duoti "meškerę" su kuria galėtų "pasigauti sau žuvį". Tuo labiau, kad ir mokydamasis vidurinėje, jau keli metai kaip rodė iniciatyvą dirbdamas vasaromis, o vėliau ir nuo pamokų laisvu laiku.

Aurimas Mockus. Tikra istorija apie Palangos savibledos darbo ypatumus ir požiūrį į smulkųjį verslą, nuotrauka-1

Jei jau perskaitėte šią įžangą, kuri manau, su antrašte nei kiek nesusijusi, tai įtariu, kad rasite kantrybės paskaityti ir iki galo. 

Šį pavasarį, pakalbėjus su sūnumi, ekspromtu sugalvojom, kad jam derėtų išbandyti "Food Truck'erio" biznį, o tiksliau, nupirkau sūnui vadinamąjį maisto vagonėlį. Tokį, kuriame picos kepamos pagal tikrąjį neapolietiškų picų receptą - malkinėje krosnyje (kas ragavo, jau žino, kad tai tai visiškai kitos kokybės produktas ir tikrai ne tas pats kas iš bėdos ar taupumo valgyti .@#$%?  picą, kuri iš tikro nelabai ir pica gali vadintis... ).

O dabar įdomiausia dalis. 

Norint prekiauti, tereikia palyginti ne tiek ir daug - išsiimti verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymėjimą, atitikti ir gauti maisto - veterinarijos tarnybos pažymą (šiai institucijai dedu didelį pliusą, nes pastarosios biurokratija taip stipriai yra sumažėjusi, jog sūnus ir pats be jokio vargo, PER KELIAS DIENAS susitvarkė bei gavo leidimą!).

Bet palaukit, palaukit! Dar gi liko gauti  Palangos savivaldybės sutikimą (kokio b@#$io jis apskritai reikalingas, stovint ant savo ratų ir prekiaujant privačiame-nuosavame sklype, turint sklypo savininko leidimą, aš iki šiol nesuprantu... bet pvz jei stovėjimas vienoje vietoje netruktų ilgiau kaip valandą laiko, leidimo iš jų ir apskritai iš niekur kitur net nereikėtų gauti (galėtum net penio formos vagonėlyje prekiauti, tereikia verslo liudijimą maisto išvežiojimui išsiimti), bet žinoma konkrečiai mūsų norimai veiklai, toks priverstinis judėjimas nėra patogus. Tuo ir naudojasi...).

Nors prašoma buvo leidimo prekybai tik keliems sezoniniams mėnesiams, bet spėkite kada sūnus sulaukė atsakymo?

Aha, neatspėjote! Sezono viduryje!

Iš atsakymo buvo aišku, netiko vizualizacija, tiesiog reikėjo pridengti Food Truck'o ratus...

Pakoregavus nurodytas pastabas ir po keleto dienų išsiuntus projektą pakartotinai,

spėkite per kiek laiko sulaukėme antro atsakymo? Aha, ir vėl neatspėjote!

Šį kartą net sugebėjo pavėluoti keletą dienų, turint omeny maksimalų atsakymo terminą.

Greičiausiai suprasdami, kad tas bajeris, ale su neleidžiama, bet kažkokiu mistiniu būdu, pilnu tempu Palangos savivaldybės teritorijoje vykstančią prekybą iš prekybinių vagonėlių, mūsų nelabai užkabino (pavyzdžiu net nededu, gi patys puikiai žinote (kad jų pilna Palanga), tai paprašė dar ir nurodyti kažkokį mastelį. Prisipažinsiu, nežinojau tik vieno, kad PMS įgaliotas asmuo - Ž., Ž., turi puikų talentą ne tik pavėluotai ilgus atsakymus rašyti, bet ir iš nuotraukos nustatyti, atstumus ir dydžius iki sankryžų (įdomu tik ar jam čia į pareigybes KP funkcijos įeina, ar pats sau jas susigalvojo?)  

Trumpai tariant, kai labai nori, gali ir prie stulpo prisipist. Kur jau kur, bet tik ką, Palangos miesto savivaldybė galutinai įrodė, kad puikiai tai sugeba (aš jau nekalbu apie tai, kad greičiausiai kaip "kozirius" buvo pasiruošusi tuos bajerius su ant vagonėlio, su jais nesuderintais tekstais).

Ir pabaigai, prieš miegą pažvengti. Spėkite kiek kartų, per pastarąją savaitę, Palangos miesto viešosios tvarkos specialistai apsilankė šalia Hot Wheels Pizza  vagonėlio?

Na gerai, prieš miegą nebevarginsiu. Tris kartus.

Aurimas Mockus. Tikra istorija apie Palangos savibledos darbo ypatumus ir požiūrį į smulkųjį verslą, nuotrauka-2

Šis tekstas – asmeninė autoriaus nuomonė. MusuPalanga.lt portalo rubrikoje „Nuomonės“ publikuojamos politinės ar kitos tematikos nuomonės, už kurias MusuPalanga.lt portalo redakcija neatsako.

Aurimas Mockus Palangos miesto savivaldybė verslas smulkusis verslas nuomonė Palangos miesto viešosios tvarkos specialistai Hot Wheels Pizza vagonėlis meras Šarūnas Vaitkus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933