Zita Kelmickaitė ir Free Finga atvyksta į Palangą: netikėtas duetas ruošia išskirtinę programą

Zita Kelmickaitė ir Free Finga atvyksta į Palangą: netikėtas duetas ruošia išskirtinę programą

Šeštadienį, rugpjūčio 28-ąją, į Palangą atvyksta netikėta pora – Zita Kelmickaitė ir Free Finga. Nuo 11 valandos aikštėje prie Palangos Kurhauzo duetas palangiškiams ir miesto svečiams ruošia išskirtinę programą su Vytauto Didžiojo universiteto kameriniu orkestru. Įtraukiančios šventės metu žiūrovai galės laimėti įvairių prizų, pabendrauti su garsenybėmis ir netgi padiriguoti orkestrui.

Muzikologė, TV laidų vedėja Z. Kelmickaitė ir atlikėjas Free Finga šalia Palangos Kurhauzo (Basanavičiaus ir Vytauto g. sankirtoje) atvyksta ne atsitiktinai. Jiedu – išskirtinio LRT TELEVIZIJOS muzikinio projekto „Maestro“ dalyviai. Šventės metu Zita su Free Finga dovanos prasmingą pramogą – prieš VDU kamerinį orkestrą demonstruos savo dirigavimo įgūdžius, kvies susirinkusius žiūrovus išbandyti savo jėgas ir pasiklausyti visiems puikiai žinomų orkestro atliekamų kūrinių.

Zitos Kelmickaitės ir Free Finga programa su orkestru numatyta 11 ir 14 valandomis. Į renginio vietą kviečiame atvykti visą šeštadienį nuo 11 iki 17 valandos, kurioje galėsite bendrauti su projekto „Maestro“ dalyviais, dalyvauti viktorinoje ir laimėti LRT įsteigtų prizų. Šventės metu turėsite progą susipažinti ir su kitomis naujojo LRT televizijų sezono premjeromis. Renginys vyks po atviru dangumi ir yra nemokamas.

Renginio metu skambės gausybė visiems puikiai žinomų klasikos kūrinių. VDU kamerinį orkestrą ves Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro vyriausiasis dirigentas ir projekto „Maestro“ komisijos narys Ričardas Šumila.

Po renginio, rugpjūčio 28 dienos vakarą, 21 valandą per LRT TELEVIZIJĄ kviečiame žiūrėti muzikinio projekto „Maestro“ premjerą.

Aštuonios ryškiausios scenos žvaigždės, kurias vienija meilė muzikai, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre šešias savaites iš eilės surems dirigento lazdeles ir kovos dėl maestro titulo. Išskirtinis projektas pagal BBC formatą dovanoja prasmingą pramogą. „Maestro“ vienija skirtingų kartų, profesijų ir pomėgių žmones, kurių tikslas – išeiti iš komforto zonos, išbandyti savo jėgas ir garsiai tarti: „Muzika – mano rankose!“

„Maestro“ projekte jėgas be Z. Kelmickaitės ir Free Finga išbandys režisierius Vytenis Pauliukaitis, aktoriai Dainius Kazlauskas, Lina Rastokaitė, etiketo žinovas, TV laidų vedėjas Giedrius Drukteinis, atlikėja Monika Pundziūtė-Monique ir didžėja Samanta Savickytė (Dj Samanta).

Dalyvius vertins profesionalų komisija. Be LNOBT vyr. dirigento R. Šumilos, projekto komisijoje – Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro įkūrėjas, meno vadovas ir vyriausiasis dirigentas Gintaras Rinkevičius, pasaulinio garso mecosopranas Justina Gringytė. Projekto vedėju tapo charizmatiškasis tenoras Merūnas Vitulskis.

„Maestro“ – muzika mano rankose! Nemokamas renginys Palangoje – jau rugpjūčio 28 dieną nuo 11 valandos šalia Kurhauzo (Basanavičiaus ir Vytauto g. sankirtoje)

Zita Kelmickaitė Free Finga Palanga Palangos Kurhauzas Vytauto Didžiojo universiteto kamerinis orkestras Maestro
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936