Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!

Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!

Jau trečius metus iš eilės, vasaros atostogų metu, Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia 7-12 metų vaikus į dienos stovyklą “Sveika mano vasara”. Vasarą, liepos mėnesį, iš viso įgyvendintos trys pamainos (po 5 dienas). Šios stovyklos tikslas yra vaikams patraukliomis formomis organizuoti užimtumą vasaros atostogų metu, formuojant sveikos gyvensenos įgūdžius. Pagrindiniai mūsų prioritetai, kuriuos įgyvendinome stovykloje: 

  • Fizinis aktyvumas kasdien! Šokiai (Samanta Lubė), fizinio lavinimo užsiėmimai (Tatjana Stankevičienė), boksas (Saulius Simė). 
  • Traumų ir nelaimingų atsitikimų prevencija. Saugus eismas vasara bei saugus elgesys vandenyje (Klaipėdos apskrities vyriausiojo komisariato Palangos miesto bendruomenės pareigūnės Paulina Rulevičė ir Jurgita Rinkevičienė), priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pratybų demonstracija (Palangos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai) bei pirmoji pagalba (Palangos visuomenės sveikatos biuro specialistės).
  • Integruoti sveikatos ugdymo užsiėmimai. (Palangos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės).
  • Sveiki užkandžiai! Sveikos mitybos įgūdžių formavimas. 
  • Ėduonies profilaktika ir burnos higiena. (Palangos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės).
  • Plokščiapėdystės profilaktika. (Palangos visuomenės sveikatos priežiūros specialistės).
  • Psichikos sveiktos stiprinimas. Meno terapija (Diana Rakauskienė), pykčio valdymas (visuomenės sveikatos biuro psichologė), vaikų joga (Inga Sudintienė).Iš visų jėgų stengiamės, kad vaikai įgytų žinių, kurios formuos jų supratimą apie sveikos mitybos, fizinio aktyvumo, psichinės sveikatos stiprinimo –  sveikos gyvensenos reikšmę.  
Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!, nuotrauka-1 Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!, nuotrauka-2 Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!, nuotrauka-3 Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21” jau trečią kartą subūrė vaikus ne tik smagiai, bet ir prasmingai praleisti laiką!, nuotrauka-4

Norime nuoširdžiai padėkoti visiems dalyvavusiems ir prisidėjusiems prie šio projekto įgyvendinimo. Esame dėkingi Palangos miesto savivaldybei, treneriams, mokytojams, Tautvydui ir mūsų sveikatos priežiūros specialistėms.  

*Stovykla finansuojama iš iš Palangos miesto savivaldybės bei valstybės dotacijos lėšų. 

Indrė Bučaitė,

Mokinių sveikatos priežiūros specialistė 

Palanga Sveikatingumo stovykla “Sveika mano vasara 21”
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936