Anželikos Cholinos šokio teatras antrą kartą pristatys mistikos kupiną premjerą vasaros sostinėje - Palangoje!

Pikų dama. Foto D.Matvejevas.
Pikų dama. Foto D.Matvejevas.

Rugpjūčio 7d., šeštadienį Palangos vasaros koncertų salėje, miesto gyventojai ir svečiai turės galimybę išvysti papildomai paskelbtą A|CH šokio teatro premjerą - “Pikų dama”, pagal A. Puškino apsakymą.

Premjeriniai spektakliai jau įvyko Kaune bei Vilniuje, Palangoje, Šiauliuose, kur susilaukė begalės aplodismentų ir susižavėjimo šūksnių. “Labai gera, kai spektaklis atranda vietą žiūrovų širdyse, ypač po tokios ilgos, visus išskyrusios, pauzės. Šie metai mūsų teatrui yra ypatingi. Švenčiame 20 metų kūrybos sukaktį, kurią nusprendėme paminėti premjera - kitokia nei ankstesni spektakliai. Ji bus kupina virsmo, paslapties, mistikos ir netradicinių choreografinių sprendimų. Be to, savo kūrybinės veiklos 20-metį mini ir pagrindinį Grafienės vaidmenį šiame spektaklyje sukūrusi, ilgametė A|CH teatro baleto solistė, Beata Molytė. Mums tai yra dviguba šventė, kuria norime pasidalinti ir su savo žiūrovais”,  - dalinosi teatro direktorė Greta Cholina. 

Prie spektaklio pastatymo prisidėjo daug itin talentingų ir profesionalių kūrėjų ir atlikėjų: ilgametis choregrafės Anželikos Cholinos kūrybos partneris, scenografas - Marijus Jacovskis, kostiumų dailininkė - Olga Filatova. Spektaklyje pagrindinius vaidmenis sukūrė vedantieji LNOBT baleto solistai - Jonas Laucius, Olesia Šaitanova bei A|CH teatro solistai - Beata Molytė ir Rokas Spalinskas.  Pirmą kartą A|CH teatro spektaklyje šoks Ema Lavrenovaitė ir Neila Lavrenovaitė bei Kauno muzikinio teatro baleto artiste Sandra Lavrenovaitė.

Pikų dama. Foto D.Matvejevas. Pikų dama. Foto D.Matvejevas.

“Pikų dama” - tai paslaptingiausias ir mistiškiausias Aleksandro Puškino kūrinys. “Pasirinkti šią istoriją mane paskatino noras pažinti ir suprasti aistringą, ir kartais ribinę, vyro prigimties pusę. Mano manymu, panašūs scenarijai tampa augančia problema šiandieninėje visuomenėje, kuomet greitos laimės paieškos sugriauna puoselėtas vertybes, santykius, šeimas. Kodėl ši žmogaus silpnybė, ši iliuzija yra tokia stipri, kodėl ji apakina ir to nesustabdo net skaudžiausi praradimai? Ar vaikščiojimas ties riba yra neišvengiamas vyriškumo įrodymas? Šiuos ir kitus klausimus nagrinėju šiame spektaklyje”, - dalinasi režisierė-choreografė Anželika Cholina.

Originalūs režisūriniai sprendimai ir kupina emocijų šokio kalba, šiam spektakliui suteikia dar daugiau dramatizmo ir įtampos, kurioje išradingai kuriami personažų likimai. Šį kartą nebus pralošusių ar laimėjusių. Visi personažai yra savaip nelaimingi, nes kiekvienas situaciją mato savaip, turi savus lūkesčius, kurie dažnai prasilenkia. 

“Džiaugiamės, kad po 17 mėnesių pertraukos vėl sugrįžome į teatro sceną. Esame laimingi, kad žiūrovas pagaliau išvys spektaklį, o spektaklis – žiūrovą”, - dalinosi A|CH teatro direktorė Greta Cholina.

Šokio spektaklio “Pikų dama” kūrybinė grupė:

Režisierė ir choreografė Anželika Cholina 

Scenografas Marijus Jacovskis

Kostiumų dailininkė Olga Filatova

Šviesų dailininkas Tadas Valeika

Garso režisierė Kristina Juškevičiūtė

Šukuosenų  ir girmo dailininkė Dalia Žakytė-Bučinė 

Šoka: 

  • Germanas Jonas Laucius
  • Grafienė Beata Molytė
  • Liza Olesia Šaitanova
  • Kunigaikštis Jeleckis Rokas Spalinskas 
  • Polina Sanda Lavrenovaitė 
  • Ema Lavrenovaitė
  • Neila Lavrenovaitė.

Daugiau informacijos www.ach.lt

Palangos vasaros koncertų salė A|CH šokio teatras Pikų dama Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933