Palangoje – CREATIVE SHOWROOM / kūrėjų erdvė

Palangoje – CREATIVE SHOWROOM / kūrėjų erdvė

Ryškiausių mados, dizaino, juvelyrikos ir nišinės parfumerijos kūrėjų būrys LIEPOS 9/10/11 dienomis įsikurs legendiniame klube KABLYS+JŪRA Palangoje  (Dariaus ir Girėno g. 13). Antras liepos savaitgalis bus skirtas gyvam bendravimui su garsiausiais Lietuvos mados ir kvapų kūrėjais ir pažintim su jų kūryba. 

Naujausius kūrinius Creative Showroom/kūrėjų erdvėje pristatys tokie žinomi Lietuvos rūbų dizaineriai kaip Renata Mikailionytė, Serge Gandžumian, Lilija Larionova, Indra Dovydėnaitė, Lena Nomanova / Rudnė, prekės ženklai „EvaLore“, „My Face Lab“ ir kt. Daugelis jų kolekcijas sukūrė specialiai rezidencijai CREATIVE SHOWROOM - todėl galėsite pirmieji įvertinti naujausią mados dizainerių kūrybą. Juvelyrikos mylėtojai visas tris dienas galės įsigyti Sonatos Bylaitės, Adelės Dagytės, Ernestos Statkutės, FreakyFoxx, Scandimoon ir kitų juvelyrų kūrinių. Visi kūrėjų erdvėje būsiantys juvelyrai – išskirtinio braižo kūrėjai, tad savo papuošalą ras kiekvienas. 

Aksesuarus ir avalynę pristatys „Agnes Krasauskas“, Aistisham  „Just.IN“, „Reve Rose“, odinę galanteriją – „Simona Si Case“, Vilma Statkuvienė, „Big Hug“. Rasite ir Godos Narijauskaitės kurtą SUPERNORMAL akinių liniją ir šmaikščiuočius ženkliukus „Made heads Turn“

Renginio metu kvapų ir nišinės parfumerijos kūrinius pristatys FUMparFUM/created by Aistis Mickevičius įkūrėjas A. Mickevičius. Vasarai jis siūlo lengvai gėlėmis dvelkiančią kolekciją The White Alchemist. Tai tiek kūnui, tiek tekstilei tinkantys lengvi kvepalai su ryškia vienos gėlės nata. Šiais metais Neroli, Angelica, Lilac kvapus papildė subtilūs Violet ir Convalia atspalviai.

Renata Mikailionytė siūlo rinktis švarių konstrukcijų, kokybiškų audinių švarkus, kombinezonus, šortus, liemenes, kurios puikiai tiks vietoj marškinių. Aplankę jos ekspoziciją galėsite pasiruošti ir šaltesniems orams – rasite lietpalčių, paltų, švarkų.

Lilija Larionova vasarą kviečia pasitikti su naujausia, specialiai Kablys + Jūra sukurta kolekcija WHITE/NOT WHITE. Kolekcijoje vyrauja šviesūs, balti tonai, laisvi, modernūs siluetai ir tarpusavyje derančios faktūros. Pasak dizainerės, šią vasarą itin aktualūs lengvai krentantys, maksimaliai komfortiški drabužiai ir jų deriniai iš šilko, medvilnžiai ir jų deriniai iš šilko, medvilnės, plono trikotažo.

Indros Dovydėnaitės gerbėjai galės ne tik pasikonsultuoti su kūrėja gyvai, bet ir išsirinkti išskirtinių megztų suknelių, palaidinių. Kiekvienas Indros kūrinys – tarsi jums asmeniškai papasakota istorija.

Lena Nomanova/RUDNĖ siūlo grįžti prie lietuviško lino – įvairiaspalviai kimono, kelnės, šortai, palaidinės padės Jums susikurti nepriekaištingą stilių ir puikiai jaustis šią tropinę vasarą ne tik tolimose kelionėse, bet ir Lietuvoje.

Serge Gandžumian sielos pasipriešinimo karantinui  įkvėpta kolekcija – unisex marškinėliai, kelnės, novatoriškų konstrukcijų džemperiai su užrašais  gali tapti Jūsų vasaros pasirinkimu. 

MY FACE LAB prekės ženklo tikslas - sujungti patogų, laisvalaikiui pritaikytą rūbą su ironiškais, “rokenroliškais“ kūrybiniais sprendimais, o ne tiesiog kurti rūbus, atliekančius pagrindinę – aprangos – funkciją. „Stengiuosi prisotinti kuriamus drabužius įvairiomis vizualinėmis kalbomis: visi piešiniai ant rūbų piešti mano pačios, kiekvienas rūbas turi lydinčią istoriją, užšifruotą žinutę, kaip aš mėgstu sakyti “cinkelį“ – kartais filosofinį, o kartais tiesiog keliantį nuotaiką“, - dalinasi mintimis MY FACE LAB kūrėja Eglė Kaušpėdaitė.

EvaLore  kuria moteriai, kurioje užkoduotas pasitikėjimas savimi ir meilė sau. Kiekviename žingsnyje, rankos moste ir akių žvilgsnyje – atsiskleidžia kokybė, elegancija, subtilumas ir laisvė. Laisvė kurti, atspindėti savo asmenybę ir mėgautis gyvenimo skoniais. EvaLore – tai išskirtinės audiniai, kurie virsta vienetiniais rūbais, skirtais moderniai moteriai, kuriai aktualu jaustis užtikrintai tiek verslo susitikime, parodoje ar vakarėlyje. Naujausia vasaros kolekcija „Laisvės pojūtis“ – dar viena galimybė pasijusti savimi.

CREATIVE SHOWROOM  /kūrėjųerdvėje lankytojų lauks dar viena staigmena - svečio iš Italijos dizainerio Rosario Migliaccio JAJO made in ITALY naujausia kolekcija AQUA - suknelės, lietpalčiai, odinė galanterija ir išskirtiniai aksesuarai, įšpildyti geriausiose Italijos rankų darbo meistrų tradicijoje. Per pora metų trunkančią Rosario draugystę su Lietuva jis jau turi pakankamą gerbėjų būrį, tikime, kad Palangoje jų atsiras dar daugiau.

Agnes Krasauskas prekės ženklo kūrėja Agnė Krasauskaitė šią vasarą siūlo rinktis  pastelinių spalvų minkštutes balerinas, žaismingas ir spalvingas mules, dailias ir stilingas basutes ir aulinukus. 

Tegul vasarą Jūsų dailios kojos jaučiasi patogiai, o Jūs atrodykite kaip visuomet - pritrenkiančiai ir išskirtinai! Tam pagelbės ir Aistiskos siūloma britų ir šveicarų dizainerių išskirtinė rankų darbo avalynė – tikri meno kūriniai.

Galėsite pasimatuoti ir įsigyti kūrėjos Justinos Gedminės JUST.IN papuošalų, aksesuarų bei naujausią drabužių kolekciją. Riboto leidimo aksesuarų kolekcija sukurta iš smulkiausio pasaulyje, stiklo liejimo meistrų rankomis pagaminto, itališko mikro biserio.  Vieno karoliuko dydis vos 0,5mm, neįtikėtino trapumo, lyg smėlis. Mikro biserio paieškoms skiriamas ypatingas laikas, kuris nuolatos įkvepia panaudoti jau esamas, atrastas, limituoto kiekio „atsargas“ – tvariai ir etiškai. Taip prasideda kūryba su aistra ir gražia misija – panaudoti tai, kas turi savo vertę ir įprasminti tai, kas jau kruopščiai sukurta.

Prekinio ženklo Si Casi dizainerė Simona rankines kurdama galvoja apie poreikius, sujungia grožį su funkcionalumu. Pati vertina išskirtinumą ir kokybę. Siekia, kad darbai būtų kiek įmanoma tvaresni ir taptų įvaiždžio dalimi. Dizainerė siūlo prie rankinės derinti skirtingų formų įvairiaspalves rankenas taip sukuriant vis skirtingus derinius. Vasarai skirti modeliai - tai natūralios odos ir lino sintezė. Vasaros kolekcijos leitmotyvas - tapytojo Pito Mondriano (Piet Mondrian) kūryba.

BIG HUG gimė iš noro kurti patogius, lengvai pritaikomus, bet savitą estetiką turinčius daiktus.  Renginyje galėsite pamatyti ir įsigyti  minimalaus dizaino, natūralios odos rankines bei kuprines su saikingu romantikos prieskoniu. Ramios spalvos, apvalios formos, kokybiška oda, - viskas, kad kad rankinės būtų mylimos, lengvai derinamos ir nešiojamos kuo ilgiau.

Vilma Statkuvienė vasaros garderobą siūlo paįvairinti įvairiausiais odos diržais, kurie tiks tiek prie minimalistinės lengvos suknutės, tiek ir prie proginio apdaro. Jos rankinės, delninės ir apyrankės taip pat taps puikia stiliaus dalele.

Gražvydė Balsė prekinio ženklo Reve Rose įkūrėja ir išskirtinių ir itin madingų kojinaičių dizainerė sako, jog šios kojinaitės – skirtos moteriai, kuri ieško akcento savo įvaizdžiui.,

CREATIVE SHOWROOM/kūrėjų erdvė pristato Dizainerės Godos Narijauskaitės kuriamų akinių liniją Supernormal, kuri sėkmingai rado savo nišą ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio erdvėse 

Akiniams naudojami tik aukščiausios kokybės lęšiai su apsauga nuo UV spindulių, poliarizacija ir mėlyną šviesą blokuojančiu filtru. Akiniai gali būti pritaikyti ir receptiniams lęšiams.

Kostiumo dizaino studijas baigusi buvo pratusi kurti kolekcijas, tad ir juvelyrikoje jos kūrybinis mąstymas išliko Sonata Bylaitė toks pats. Menininkei svarbu matyti minties tęstinumą, formos vystymąsi, vienų papuošalų derėjimą su kitais. Sonata Jewellery pristatys kelias kolekcijas, kurios laikui bėgant vystosi ir atsinaujina naujomis formomis. Aukso ir brangakmenių kolekcijose „Mini” ir „Sense” rasime subtilius minimalistinius auskarus, pakabukus, apyrankes ir žiedus, kai kuriuos - su plastiškai dekoruotais secesiniais motyvais. Auksuotos iš sidabro kurtos kolekcijos - didesnių formų papuošalai, labiau pastebimi savo išraiškingumu. Kolekcijoje „Origami“ dominuoja kampuoti, lankstyti, asimetrija dvelkiantys ir labiau blizgūs dirbiniai. „Round” - galėsime rasti apvalių formų papuošalų derinius, vienus su kitais tinkančius auskarus, pakabukus, žiedus.

Adele Dagyte Jewellery autoriniai darbai išsiskiria drąsiomis formomis ir jų deriniais. Kurdama Adelė eksperimentuoja su minimalizmu, bet nepraranda ir savo išskirtinumo – apgalvoto subtilumo jausmo. Tai išraiškingi, savitą estetikos pojūtį turintys darbai, kuriuose atsispindi puikiai įvaldytų darbo įgūdžių, žinių ir išradingumo visuma.

Rankų darbo, porceliano auskarai, alsuojantys natūralumu ir gamtos grožiu, tačiau pripildyti magiškai nežemiško žavesio – tai Freaky Foxx. Kiekviena papuošalo detalė, kruopščiai išdirbta Alginos Midverės ir jos mamos Larisos rankomis, džiugina savo unikalumu - visi papuošalai  vienetiniai, neturintys identiško dvynio. Pasižymintys minimalizmu, mūsų kuriami aksesuarai geba prisitaikyti tiek prie lyties, tiek prie aprangos, ir yra tinkami nešioti bet kokia proga. 

Ernestos Statkutės juvelyrika žavi ne tik plačiu kūrinių, bet ir jų formų bei koncepcijos spektru. Menininkė siūlo tiek minimalistinius aukso ir sidabro auskarus, pakabukus, tiek įspūdingų formų žiedus, sages, auskarus. Jos kūrybos paletėje rasite ir mažutėles figūrėles, kurios dailiai priglus prie Jūsų ausies, tiek įspūdingus žiedus, primenančius skulptūras.

Scandimoon juvelyrika – įvairiaspalvių upinių perlų kaklo papuošalai ir apyrankės bei marmuro auskarai – tarsi koduoja žinutę: mažiau yra daugiau. Vienas subtilus papuošalas padės sukurti Jūsų išskirtinio stiliaus visumą. 

Mados naujienos, gyvas bendravimas su kūrėjais, profesionalūs patarimai ir šypsenos – visa tai Jūsų lauks Palangos kultūros erdvėje KABLYS+JŪRA. 

Įėjimas atviras! 

Susitikime:

DATA: liepos 9, 10, 11 d. 

ADRESAS: Dariaus ir Girėno g. 13 / KABLYS+JŪRA

DARBO LAIKAS: 11:00 – 20:00 val.

Informacija:+370 688 15952 

Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas Vidmanto Kirlio nuotr./Organizatorių archyvas
Exchange Rates
USD 0,933