Liepos 5 d. J. Šliūpo muziejuje - popietė vaikams "Už devynių marių"

Liepos 5 d. J. Šliūpo muziejuje - popietė vaikams "Už devynių marių"

Liepos 5 dieną 17 valandą kviečiame visus 5–9 metų vaikus ir jų tėvelius ateiti į nuostabią pasakojimų popietę „Už devynių marių...“ ir valandėlei pasinerti į pasakojimų pasaulį, kuriame vaikus lydės istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė.

Pasakojimų popietė „Už devynių marių...“

Susigėdijusi ir nuolat atsiprašinėjanti varlė, iš vandens vis išnyrančios laumės, namus užgrobiantys mėlynbarzdžiai ir dar daug stebuklingų būtybių iš pasakų sugužės į Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejų.

Milda Varnauskaitė yra profesionali istorijų pasakotoja bei pasakojimo meno  mokytoja, šiuo metu gyvenanti ir dirbanti Amsterdame, Nyderlanduose. Istorijų pasakojimą ji studijavo Oslo metropoliteno universitete, baigė Mezrabo pasakotojų mokyklą Amsterdame, šiuo metu dirba viename didžiausių pasakojimo meno centrų Europoje – Mezrabo kultūros centre, kuris kiekvieną savaitę į skirtingus pasakojimo renginius sutraukia apie 800 žmonių.

Pasakodama biografinius, folklorinius, istorinius ir mišrius pasakojimus Milda pasirodo įvairiuose renginiuose ne tik Nyderlanduose, bet ir Lietuvoje.

Tarptautinis istorijų pasakojimų festivalis Amsterdame (Amsterdam International Storytelling), Amsterdamo Fringe, Amsterdam Roots festivalis, Terschellingo Oerol menų, Explore the North festivalis Leeuwardene, Frascati ir Podium Mozaiek teatrai, EYE muziejus Amsterdame – tik keletas vietų iš daugelio, kuriose Milda pasakojo istorijas. Vilniaus universitete kiekvieną mėnesį ji veda Istorijų pasakojimo dirbtuves, bendradarbiauja su Atviros Lietuvos fondu, Vytauto Didžiojo universitetu, Nacionaline Martyno Mažvydo biblioteka, VšĮ „Kaunas 2022“, LDK valdovų rūmais.

Renginys nemokamas ir skirtas 5–9 metų vaikams. Renginio trukmė: 45 minutės.

Pasakojimų popietė vyks Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje, Vytauto g. 23A, Palangoje.

Vietų skaičius ribotas, todėl būtina išankstinė registracija el. p. [email protected] arba tel. (8 460) 454 559. Jei bus geras oras – susitikimas vyks muziejaus kiemelyje. Kviečiame atsinešti kažką pasitiesti ant žolės.

Pasakojimų popietė „Už devynių marių...“ istorijų pasakotoja Milda Varnauskaitė Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejus
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936