Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas

Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas

Saulėta sekmadienio popietė. Mylimiausi tėveliai jau pasveikinti ir pradžiuginti išskirtiniu dėmėsiu. Gyvenamuosiuose Palangos rajonuose suskambo linksma liaudiška muzika.

Tai iniciatyva „Džiaugsmo kiemas“, kuri vėl atnešė džiaugsmą į palangiškių kiemus. Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių kolektyvas „Bočiai“ kartu su vokaline grupe paruošė trumpą, bet nuotaikinga programą, kuri privertė net ir rūsčiausius kaimynus nusišypsoti ir priminė, kad kultūra Palangoje vėl įgauna pagreitį ir kviečia į koncertus ir miesto renginius.

Šį kartą šokiai ir dainos skambėjo Vasaros gatvėje ir dvejuose Sodų gatvės kiemuose. „Bočių“ vadovė Janina Serapinienė džiaugėsi galėjusi kolektyvo narius vėl pakviesti į koncertą: „Visi pasiilgę veiklos, nei vieno nereikėjo du kartus kviesti. Smagu koncertuoti tokia proga. Niekas per daug nešvenčia, bet jei koks tėvas išgirsta, tikriausiai supranta, kad tai skirta jam. Paruošėme populiariausių šokių ir dainų programą, kuri žiūrovams labai patiko.“

Išgirdusi kieme skambant muzikai daugiabučio gyventoja Rima su katinu Gyčiu išėjo į balkoną pasidžiaugti šokiais ir gyva muzika: „Nors namuose visada žiūriu „Duokim garo“, tad toks koncertas mano kieme labai pakelia nuotaiką.“ Draugams Juozui ir Romui koncertas tapo puikus fonas pasišnekučiuoti. „Dėl kojos skausmo nelabai beišeinu į miestą, į koncertus, tai gerai, kad koncertas pats atėjo į kiemą“, – pasakojo Juozas. Jam antrina draugas Romas: „Tėvo dienos sveikinimus gavau telefonu, tai čia toks papildymas prie sveikinimų.“ Palangiškė Rasa negalėjo atsigėrėti renginiu ir su jauduliu kalbėjo: „Man pats didžiausias džiaugsmas, kad visą šitą renginį mato mano garbaus amžiaus tėvelis Jonas Bronislovas. Jis ir pats šokęs tokiame pat kolektyve Utenoje ir jam tokia didžiule dovana šiandien, per tėvo dieną, toks koncertas. Ir aš taip džiaugiuosi, kad sulaukėm, ir kad pasirinkot mūsų kiemą. Nuostabi dovana. Nuostabi idėja po viso šito uždaro laikotarpio“.

Po visų trijų pasirodymų šokėjai braukė prakaitą nuo kaktos. Vasariška saulė itin lepino spinduliais. Bet atlikėjų veidus puošė šypsenos: „Gyvenimas atrodo kitom spalvom nusidažo po tokių koncertų. Namie tik baltos ir pilkos, o čia kiek…“ – apie vidinį nuotaikų ir jausmų koloritą kalbėjo šokėjas Vidmantas su žmona Onute.

Ar tavo kiemui reikėtų daugiau džiaugsmo? Rašyk mums ir mes atvyksime su dar viena puikia programa. Laiškelį išsiųsk Ernestai: [email protected].

Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-1 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-2 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-3 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-4 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-5 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-6 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-7 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-8 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-9 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-10 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-11 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-12 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-13 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-14 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-15 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-16 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-17 Netikėti bendruomenės susitikimai. Džiaugsmo kiemas, nuotrauka-18

Apie iniciatyvos gimimą ir pirmąjį koncertą skaityk čia: Netikėti bendruomenės susitikimai Palangoje. Džiaugsmo kiemas

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.
Netikėti bendruomenės susitikimai Džiaugsmo kiemas Gyvenamieji Palangos rajonai liaudiška muzika Palangos kultūros ir jaunimo centro liaudiškų šokių kolektyvas „Bočiai“ Janina Serapinienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929