Lietuvos gastronomijos savaitės žvaigždė iškeliavo į Palangą

Amsterdam Plaza komanda
Amsterdam Plaza komanda

2021 m. gegužės 24 – 30 dienomis vyko devintoji Lietuvos gastronomijos savaitė. Festivalio metu degustuoti specialius meniu kvietė 25 restoranai iš  Vilniaus, vidurio Lietuvos bei Pajūrio. Šio pavasario Gastronomijos savaitės tema – grilio patiekalai, kuriais svečiai galėjo mėgautis jaukiose restoranų lauko terasose.

Kaip visuomet, festivalio metu SKONIS.LT svetainėje vyko Gastronomijos savaitės žvaigždės rinkimai. Paragavęs ypatingų Gastronomijos savaitės patiekalų, kiekvienas lankytojas buvo kviečiamas atiduoti savo balsą už patikusį restoraną bei jo meniu.

Šįkart už Gastronomijos savaitės degustacinius meniu bendrai atiduota 300 balsų. Daugiausiai Gastronomijos savaitės svečių simpatijų susilaukė Palangoje įsikūręs restoranas „Amsterdam Plaza“, kurio puikiai įvertintą meniu parengė jungtinė virtuvės komanda kartu su Skirmantu Mizgiriu. Restorano svečiai degustacijų metu galėjo skanauti tokius aromatingus patiekalus kaip lengvo dūmo krevečių karpačio, Amsterdamo žuvienė bei ant grilio kepta elnienos nugarinė su kaulu. „Didžiuojuosi visa komanda, vertinu jų siekį būti geriausiais, o šis laimėjimas tik sustiprina ir įpareigoja išlikti tokiais ateityje, – džiaugėsi restorano savininkė Jūratė Narvalaitienė. – Tikiu, kad su šia žvaigžde Palanga  taps dar patrauklesne, kviečiančia ne tik prie jūros, bet ir paragauti skanaus, estetiškai pateikiamo maisto.“  Į populiariausių penketuką dar pateko: „Stiklių taverna” (Vilnius), „St. Valentino” (Vilnius), „Gaspar‘s” (Vilnius), „Greita Sraigė” (Vilnius).

Gastronomijos savaitės organizatoriai džiaugiasi, jog restoranai sulaukė daug svečių ne tik sostinėje, bet ir mažesniuose Lietuvos miestuose. „Nukentėjus visos šalies restoranų verslui ir gastronomijos kultūrai, Lietuvos gastronomijos savaitę organizavome siekdami iš naujo telkti profesionalus, kurti šalies patrauklumo įvaizdį, iš naujo užsitarnauti svečių dėmesį. Kol užsienio svečių šalyje praktiškai nėra, vietinių lankytojų palaikymas labai svarbus“, – savo mintimis dalinosi viena iš festivalio organizatorių, LRVVKA vykdančioji direktorė Jūratė Mikalkėnienė.

Lietuvos gastronomijos savaitė grilio patiekalai Palanga restoranas „Amsterdam Plaza“ Skirmantas Mizgiris restorano savininkė Jūratė Narvalaitienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.