Pasirodė trečioji Almos Viskontienės eilėraščių knyga vaikams „Eina saulytė žemės takeliais“

Alma Viskontienė
Alma Viskontienė

Nuo 1993 metų Lietuvoje minima Tarptautinė vaikų knygos diena. O birželio 1-oji-Tarptautinė  vaikų gynimo diena. Labai džiugu, kad prie šios šventės prisideda ir palangiškė literatė – kūrėja, ikimokyklinio ugdymo pedagogė - Alma Viskontienė.

Neseniai, dar kvepianti dažais, pasirodė trečioji Almos Viskontienės eilėraščių knyga vaikams „Eina saulytė žemės takeliais.“ Knygoje – daug gėrio, grožio pojūčio, meilės tėvynei, gamtai, savo miestui Palangai:

„Taškos, supas ant bangų...

Palangoj gyvent smagu!

Auga ateities karta

Ir jaunėja Palanga“

Mažiesiems skaitytojams patinka tie eilėraščiai,kuriuosе galima ne tik deklamuoti, dainuoti, bet ir suvaidinti. Jiems patinka trumpas žanras, skaičiuoklės, kurių yra pilna A.Viskontienės knygoje vaikams „Eina saulytė žemės takeliais.“

Aišku, tai turi patikti ir suaugusiems. Juk vaikui, kuris dar nemoka skaityti, skaito suaugusieji. Knyga skirta mažiesiems skaitytojams - skaitytojams ir tiems, kurie pamažu atranda raides, bando jas atspėti.

Knyga spalvinga, džiuginanti, šventiška, jauki ir šilta.

Poezija lavina vaizduotę, atmintį, o paveikslėliai sustiprina ir pratęsia eilėraščio mintį, sustiprina ryšį su konkrečiu eilėraščiu, spalva ir mintis susilieja.

Knygą  redagavo  ir iliustracijas piešė kita palangiškė, poetė, visuomenininkė Adelė Daukantaitė, kuri džiaugėsi prisilietusi prie Almos Viskontienės kūrybos vaikams.

Labai gražus leidinys pradžiugins tėvelius ir senelius, kurie padeda kurti vaiko ir knygos ryšį, apjungia visumą: eilėraštį, mintį, artumą visko, kas yra šalia ir aplink.

Autorės įžangoje skaitome:

„Linkiu vaikams gražios ir saulėtos vaikystės!...

Knyga-gėrio namai vaikui, mamai ir visam pasauliui, kuris supa mus.“

Ir pačiai poetei ,Almai Viskontienei linkime neišsenkamo kūrybinio polėkio, įkvėpimo ir spalvų džiuginti ne tik vaikus, bet ir suaugusius. Lai nesibaigia vaikystė!

Palangos literatų klubo „Takai per kopas“ narių vardu

Stefanija Šaltienė

Alma Viskontienė palangiškė literatė – kūrėja ikimokyklinio ugdymo pedagogė trečioji knyga Eina saulytė žemės takeliais
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938