Finaliniame konkurso „Temidė“ ture Palangos senosios gimnazijos moksleivių komanda iškovojo II vietą

Finaliniame konkurso „Temidė“ ture Palangos senosios gimnazijos moksleivių komanda iškovojo II vietą

Lietuvos policijos organizuojamame teisinių žinių konkurso „Temidė“ etape, kuris vyko Kaune, varžėsi 10 geriausių moksleivių komandų iš visos Lietuvos. Klaipėdos apskričiai atstovavusios Palangos senosios gimnazijos komanda „Antanas ir Co“  užėmė garbingą II vietą. Palangiškius aplenkė ir I vietą užėmė komanda iš Panevėžio, o treti liko moksleiviai iš Elektrėnų.   

Moksleivius į konkursą lydėjusi Palangos m. PK bendruomenės pareigūnė Paulina Rulevičė pasakojo, kad laikantis karantino reikalavimų komandos nesusitiko – varžytis į Kauną važiavo skirtingomis dienomis, tačiau azarto ir puikių įspūdžių netrūko. Pirmiausia moksleivių komandos turėjo įveikti nemažai teisinių žinių ir kelių eismo taisyklių išmanymo pareikalavusį testą. Antroji užduotis buvo orientacinis žaidimas, per kurį moksleiviams Kauno senamiestyje reikėjo surasti tikrais istoriniais faktais paremtoje legendoje užšifruotus įvairius objektus.

Policijos organizuojamas moksleivių teisinių žinių konkursas „Temidė“ rengiamas jau ne vienerius metus. Juo siekiama ugdyti jaunosios kartos teisinį sąmoningumą, supratimą apie teisinę sistemą, skatinti jaunimo pilietiškumą, diegti atsakomybės sampratą. Šiame konkurse dalyvauti gali moksleiviai nuo 14 m. amžiaus, komandą sudaryti turi penki aktyvūs ir žingeidūs jaunuoliai.

Sveikiname Palangos senosios gimnazijos komandą konkurso finale iškovojus garbingą II vietą.

Klaipėdos apskr. VPK inf.
Konkursas „Temidė“ finalinis turas Palangos senoji gimnazija moksleivių komanda II vieta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938