Karantinas pratęstas, bet bus pokyčių: kaip gyvensime nuo birželio 1-osios?

Karantinas pratęstas, bet bus pokyčių: kaip gyvensime nuo birželio 1-osios?

Šiandien, gegužės 26-ąją, Ministrų kabinetas nutarė pratęsti karantiną iki liepos. Nepaisant to, karantino sąlygos švelninamos.

Nuo birželio 1 dienos privačiose ir viešose uždarose vietose asmenys galės būti ne didesnėmis nei 10 asmenų, dviejų šeimų ir (ar) dviejų namų ūkių narių grupėmis, išskyrus atvejus, kai šiuo nutarimu leidžiama teikti paslaugas ar vykdyti veiklas didesnėms asmenų grupėms.

Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau kaip 50 asmenų (neįskaičiuojant ritualines paslaugas teikiančių asmenų).

Visos taisyklės, susijusios su būriavimusi, netaikomos asmenims, turintiems Galimybių pasą.

Nuo birželio 1 dienos visi asmenys galės grįžti į biurus ar kitas darbo vietas, laikantis operacijų centro vadovo apibrėžtų reikalavimų. 

Bus leidžiama kavinėms, restoranams ir barams dirbti nuo 7 iki 24 valandos. Darbo laiko ribojimai nebus taikomi, kai maitinimo paslaugos teikiamos viešbučių, kaimo turizmų sodybų ar kitų apgyvendinimo įstaigų paslaugų gavėjams. Neturintys Galimybių paso ir toliau galės lankytis tik lauko kavinėse. 

Taip pat bus leidžiama atsiverti naktiniams klubams. Tačiau juose lankytis galės tik turintys Galimybių pasą.

Uždarose erdvėse renginiuose galės dalyvauti ne daugiau nei 250 žiūrovų, jie gali užimti ne daugiau kaip pusę sėdimų vietų. 

Atvirose erdvėse renginiuose galės dalyvauti iki 500 žiūrovų, tik sėdimose vietose (išskyrus gyvūnų parodas). Kaukės taip pat bus privalomos, o prekyba maistu ir gėrimais – neleidžiama.

Turint Galimybių pasą atvirose erdvėse vykstančiuose renginiuose galės dalyvauti neribotas skaičius žmonių, uždarose – iki 2000 asmenų.  

karantinas karantino atlaisvinimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929