Prokuratūra aiškinsis dėl vilos „Auska“ galimo turto pasisavinimo ir sugadinimo

Prokuratūra aiškinsis dėl vilos „Auska“ galimo turto pasisavinimo ir sugadinimo

Klaipėdos apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl galimo vilos „Auska“ Palangoje turto pasisavinimo bei sugadinimo. Ikiteisminį tyrimą pavesta atlikti Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnams.

Minėtoji vila pagal nuomos sutartį 2011 metais buvo išnuomota dešimčiai metų vienai privačiai bendrovei. Praėjus numatytam laikotarpiui, valstybei priklausantį pastatą perėmė Palangos miesto savivaldybė. Turto perdavimo-priėmimo metu pastebėta, jog statiniai yra prastos būklės ir reikalauja remonto. Manoma, kad trūksta dalies pastate buvusių kilnojamų daiktų, tokių kaip baldai, įranga, interjero detalės ir pan. Nuomininkui grąžinus pastatą kitokios būklės, nei jam jis buvo perduotas, Palangos miesto meras kreipėsi į prokuratūrą.

Prokuratūra, gavusi mero pareiškimą, nusprendė pradėti ikiteisminį tyrimą. Tyrimu bus siekiama išsiaiškinti ar valstybei priklausančiame ir pagal nuomos sutartį dešimčiai metų vienai privačiai bendrovei išnuomotame pastate buvęs materialusis turtas buvo teisėtai parduotas tam pačiam nuomininkui. Bus aiškinamasi ir kitų institucijų, atsakingų už valstybės turto priežiūrą, veiksmai.

Prokuratūros inf.
Prokuratūra vila „Auska“ ikiteisminis tyrimas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936