Kurhauze skambės žymios pianistų dinastijos programa

Kurhauze skambės žymios pianistų dinastijos programa

Koncertų ciklas „Muzikos vakarai kurhauze“ gegužės 22 d. kviečia į gyvą fortepijoninės muzikos koncertą „Dinastija“. Žiūrovai turės unikalią galimybę išgirsti trijų kartų pianistus vienoje scenoje: močiutę - profesorę Veroniką Vitaitę, mamą – profesorę, tarptautinių konkursų laureatę Aleksandrą Žvirblytę ir anūką Paulių Andersson - vieną ryškiausių ir perspektyviausių jaunųjų Lietuvos atlikėjų. Projektas „Lietuvos pianistų dinastija” egzistuoja jau 20 metų, didelio pasisekimo sulaukė ne tik Lietuvoje, bet ir Estijoje, Danijoje, Švedijoje, Vokietijoje, Rusijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. 

Ilgametė Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) fortepijono katedros vedėja profesorė VERONIKA VITAITĖ yra išugdžiusi daugybę mokinių, kurie laimėjo keliasdešimtis tarptautinių konkursų. 2003 m. apdovanota Vytauto Didžiojo ordinu, o 2014 m. Veronikai Vitaitei įteikta LR Vyriausybės Kultūros ir meno premija. Profesorė dažnai apibūdinama kaip „spinduliuojanti unikalią energija“ bei „Lietuvos muzikinio gyvenimo spiritus movens“. Jos dukra pianistė ALEKSANDRA ŽVIRBLYTĖ savo koncertinę veiklą pradėjo dar besimokydama M. K. Čiurlionio vidurinėje meno mokykloje, kur, būdama 14 metų, surengė pirmąjį rečitalį. Šiuo metu A. Žvirblytė yra LMTA fortepijono katedros profesorė, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos mokytoja-ekspertė. Apie ją rašoma: „Tai puikią techniką turinti muzikantė. Ji nevaržomai čia pat scenoje kuria jausmingą muzikinį paveikslą. Jos skambinimas ne tiktai techniškai tobulas, bet ir dvasiškai turtingas, o jos puiki technika jai tampa tiktai priemone išreikšti savitą muzikos suvokimą'' („Morgenavisen Jyllandspoeten"). Aleksandros Žvirblytės beribis kūrybiškumas atsispindi ir unikaliuose projektuose – ji yra Tarptautinio M.K. Čiurlionio muzikos festivalio Palangoje ir Vilniuje sumanytoja bei direktorė. Drauge su žymiausiu Lietuvos saksofonininku P. Vyšniausku sukurti nauji projektai „Kosminis Čiurlionis” (duetu bei trio su O. Molokojedovu) , teatralizuota misterija „Mistinis Čiurlionis” (su J. Milašiumi), improvizacinis projektas „Provokacijos”. Jos sūnus PAULIUS ANDERSSON jau yra pelnęs penkiolikos tarptautinių konkursų apdovanojimus, dešimtyje jų – I premijas ir Grand Prix, o tarptautiniame pianistų forume „Beszczady bez granic“ (Lenkija) pelnė pagrindinį prizą – Auksinio Parnaso laureato titulą. 2020 m. vasario pradžioje jis laimėjo II vietą Tarptautiniame 

S. Rachmaninovo pianistų konkurse Maskvoje, o šiame „Dinastijos“ koncerte taip pat atliks S. Rachmaninovo kūrinius. 

D.Matvejevas nuotr.
D.Matvejevas nuotr.

Koncerto „Dinastija“ programoje skambės nuostabi žanrų puokštė: girdėsime A. Dvoržak, J. Brahms Slavų ir Vengrų šokius, G. Gerswin, J. Vitols lopšines, S. Rachmaninovo preliudus bei kitų kompozitorių kūrinius, atliekamus fortepijonu solo, keturiomis ir šešiomis rankomis. 

Koncertas „Dinastija“ vyks gegužės 22 d. 18 val. Palangos kurhauzo koncertų salėje. Bilietus galima įsigyti internetu ticketmarket.lt.

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.
Muzikos vakarai kurhauzas fortepijoninės muzikos koncertas Dinastija Veronika Vitaitė Aleksandra Žvirblytė Paulius Andersson
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929