Palangos lopšelio-darželio „Žilvinas“ vaikai – respublikinio konkurso „Gyventi sveikai-gera!“ laimėtojai

Palangos lopšelio-darželio „Žilvinas“ vaikai – respublikinio konkurso „Gyventi sveikai-gera!“ laimėtojai

Palangos lopšelio-darželio „Žilvinas“ priešmokyklinio ugdymo grupės „Uosiukai“ vaikai ir jų mokytojos Rita Nenartėnienė bei Snieguolė Bogužienė tapo respublikinio, Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuoto, kūrybinio-edukacinio konkurso „Gyventi sveikai – gera!“ laimėtojais.

Sausio-balandžio mėnesiais vykęs konkursas sulaukė didžiulio susidomėjimo tarp įvairių Lietuvos ikimokyklinio, priešmokyklinio ir pradinio ugdymo įstaigų. Jo metu vaikai turėjo atlikti organizatorių pateiktas šešias skirtingas užduotis, aprėpiančias vis kitokią sveiko gyvenimo būdo temą: sveika mityba, fizinis aktyvumas ir grūdinimasis, rankų higiena, kosulio ir čiaudulio etiketas, burnos higiena, stresas, emocijos ir dienotvarkė, žalingi įpročiai ir priklausomybės.

Vykdydami užduotis konkurso dalyviai piešė, dainavo, šoko, vaidino, filmavo, fotografavo, sužinojo daug įdomių dalykų apie sveiką gyvenseną. Į kūrybinį procesą įsitraukė ne tik pedagogai ir vaikai, bet ir jų tėveliai. Atlikus visas užduotis, buvo kuriamos prezentacijos, vaizdo filmukai, kuriuos dalyviai siuntė organizatoriams. Konkursui buvo atsiųsta daugiau nei 130 projektų iš įvairių Lietuvos kampelių.

Pagal kūrybiškumo, numatomų sveikos gyvensenos idėjų tęstinumo ir integravimo į ugdymo įstaigų kasdienybę, vaikų šeimos narių įtraukimo kriterijus juos vertino kompetentinga komisija: šeimos gydytoja Dovilė Ilgūnienė, Sveikatos apsaugos ministerijos Visuomenės sveikatos departamento direktorius Audrius Ščeponavičius ir teatro trupės „Teatriukas“ aktoriai, žaismingai pristatinėję konkurso užduotis, Dalia Mikoliūnaitė bei Žilvinas Ramanauskas.

Jų nuomone, visi projektai buvo nuoširdūs, unikalūs, žaismingi ir kūrybiški, tačiau labiausiai pradžiugino tai, kad atliekant užduotis vaikams buvo smagu. Išrinkti konkurso nugalėtojus komisijai buvo sudėtinga, tad jiems padėjo publika, kuri už labiausiai patikusį projektą galėjo balsuoti konkurso tinklapyje. Susumavus komisijos ir publikos balsus buvo išrinkti šeši nugalėtojai iš 5 ugdymo įstaigų: Palangos, Kupiškio, Jonavos, Vilniaus r. ir Panevėžio. Visų laimėjusių įstaigų vaikams bus parodytas „Teatriuko“ kūrybinės grupės sukurtas „Sveikas spektaklis“, o visiems dalyviams dovanojamas nemokamas padėkos koncertas, kuris įvyks ZOOM platformoje.

Konkursą „Gyventi sveikai – gera!“ Sveikatos apsaugos ministerija organizuoja, įgyvendinama Europos socialinio fondo ir Lietuvos Respublikos valstybės lėšomis finansuojamą projektą „Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministerija – informavimas apie veiksmų programą“.

Palanga lopšelis-darželis „Žilvinas“ vaikai mokytojos Rita Nenartėnienė Snieguolė Bogužienė respublikinis konkursas „Gyventi sveikai-gera! laimėtojai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938