Dėl karantino draudimų nukentėjusiam kurorto verslui – mokesčių lengvatos

Dėl karantino draudimų nukentėjusiam kurorto verslui – mokesčių lengvatos

Nuo karantino metu galiojančių draudimų vykdyti veiklą nukentėjusiems kurorto verslininkams tiesiama pagalbos ranka – Savivaldybės tarybos sprendimu, nustatytus kriterijus atitinkantiems verslo subjektams bus taikomos mokesčių lengvatos.

Siekdama sumažinti pandemijos sukeltus neigiamus padarinius verslui ir ekonomikai, šiandien, ketvirtadienį, Palangos miesto savivaldybės taryba apsisprendė atleisti verslo subjektus nuo nekilnojamojo turto ir žemės mokesčių bei nuo valstybinės žemės nuomos mokesčio. Šios lengvatos bus teikiamos miesto biudžeto sąskaita.

Į minėtas lengvatas galės pretenduoti tie mokesčių mokėtojai, kurie veiklos negalėjo vykdyti dėl karantino laikotarpiu nustatytų draudimų ir yra įtraukti į mokesčių mokėtojų, nukentėjusių nuo COVID-19, sąrašą.

Lengvata šiems mokesčių mokėtojams bus suteikiama tuo atveju, jei jų veikla buvo apribota ar nutraukta dėl karantino paskelbimo, atitinkamo mokesčio už 2021 metus dydis yra ne mažesnis nei 300 eurų, nurodytiems mokesčiams 2021 metais nebuvo taikomos lengvatos pagal kitus Mokesčių lengvatų teikimo taisyklių punktus bei mokesčių lengvatų suteikimas neapribotas minėtose taisyklėse nurodytų sąlygų.

Daugiau informacijos rasite www.palanga.lt

Palangos miesto savivaldybė verslas lengvatos karantinas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,937