Palangos abiturientai į klases grįš jau pirmadienį, dėl kitų moksleivių grįžimo nuspręs pati bendruomenė

Evgenija Levin nuotr.
Evgenija Levin nuotr.

Trečiadienį LR Vyriausybė apsisprendė, kad nuo gegužės 10 d. į klases gali grįžti 5-11 klasių mokiniai, tačiau sprendimus dėl mokymo organizavimo – nuotolinio ar mišraus ugdymo – paliko priimti pačioms savivaldybėms.

Ar Palangos miesto savivaldybės vyresniųjų klasių mokiniai mokslo metus baigs mokydamiesi kontaktiniu būdu, ar vis dėlto į klases negrįš šiais mokslo metais bei mokysis nuotoliniu būdu, apsispręsime atsižvelgę į bendruomenės nuomonę.

Todėl jau artimiausiu metu per TAMO mokinių tėvai bus pakviesti dalyvauti apklausoje bei raštu pareikšti savo nuomonę šiuo klausimu. Jiems bus pateikti du klausimai: ar sutinka, kad nuo gegužės 10 d. 5-11 klasių mokiniai mokytis grįžtų į mokyklas, kur bus taikomi visi privalomi reikalavimai (profilaktinis testavimas, privalomas veido apsaugos kaukių dėvėjimas ir kt.), ar gal norėtų šiuos mokslo metus baigti nuotoliniu būdu.

Būtent daugumos tėvų nuomonė lems, koks sprendimas bus priimtas. Į klases vyresniųjų klasių mokiniai galės sugrįžti, jei daugiau nei 60 proc. klasės mokinių tėvų sutiks su kontaktiniu ugdymu mokykloje, taikant būtinas sugrįžimo į saugų ugdymą sąlygas.

Tėvų nuomonės apklausos būdu buvo paklausta ir dėl pradinukų mokymo kontaktiniu būdu, profilaktiškai vaikus testuojant dėl koronaviruso infekcijos PGR kaupinių metodu. Dauguma pradinukų tėvų apsisprendė, kad pradinių klasių mokiniai turi mokytis klasėse kontaktiniu būdu. Priklausomai nuo mokyklos, už kontaktinį ugdymą pasisakė nuo 77 iki 89 proc. pradinukų tėvų.

Palangos abiturientai į klases grįš jau pirmadienį, gegužės 3 d. Jie mokslus tęs atnaujintose Senosios gimnazijos patalpose.

Palangos abiturientai 5-11 klasių mokiniai mokymas mokyklos bendruomenė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928