„Ąžuoliukas” priešmokyklinukai paminėjo Palangos grąžinimo Lietuvai šimtmetį

„Ąžuoliukas” priešmokyklinukai paminėjo Palangos grąžinimo Lietuvai šimtmetį

Vaiko širdį matau.

Ji tokia atvira.

Dėk į ją kuo daugiau,

Kad išliktų tyra.

J. Bakūnaitė

Tokių kilnių ir prasmingų žodžių vedini Palangos lopšelio-darželio “Ąžuoliukas” mokytojai augina mažųjų palangiškių širdelėse pažinimo, gėrio, atjautos, pilietiškumo ir pagarbos savo artimiesiems, savo kraštui medį. O vaikų pažinimas prasideda nuo pačios artimiausios aplinkos, nuo savų namų, savo miesto…

Palangos miestui pasipuošus šventinėmis trispalvėmis ir Palangos miesto vėliavomis, Ąžuoliuko “Sraigelių” grupės priešmokyklinukai su mokytojomis Salomėja Dobromilskiene, Aušra Pališaitiene ir muzikos mokytoja Nijole Petrauskiene kovo 30 d. organizavo ir vedė viktoriną “Palangos lobynai”, skirtą Palangos grąžinimo Lietuvai 100 – mečiui paminėti. Viktorinoje dalyvavo Palangos ikimokyklinio ugdymo įstaigų priešmokyklinukų komandos: “Gintarėlio” komanda (mokytojos Ilona Matulevičiutė, Marytė Mikėnienė ir Regina Samavičienė), “Pasakos” komanda ( mokytoja Dovilė Kiselienė), “Žilvino” komanda (mokytoja Virginija Jašinskienė) ir “Ąžuoliuko” priešmokyklinukų komanda .

Viktorina vyko nuotoliniu būdu. Tai buvo iššūkis ir organizatoriams, ir mokytojams, ir vaikams. Kiekviena komanda turėjo paruošti prisistatymą ir namų užduotį, kuriai reikėjo sukurti plakatą “Palinkėjimai Palangai”. Vaikai buvo labia išradingi. Savo jėgas išbandė atsakinėdami į klausimus apie Palangą; jos žymius gamtos ir kultūros objektus; dėliojo žodžius “Palanga”, “Baltija”, “šventė”, “Lietuva” iš pabirusių raidžių; nepamiršta liko ir žemaitiška šneka. Vaikams buvo nesunku paaiškinti, ką reiškia žemaitiški žodžiai “ciuocė”, “kavuonės”, “veizietė”, “kriuoktė” ir t.t. Dėliodami dėliones vaikai jose turėjo atpažinti Palangoje esančias skulptūras, jas įvardinti ir nusakyti, kurioje Palangos vietoje jos randasi. Šventinę viktoriną vainikavo bendrai vaikų atliekama daina “Pajūrio vaikai”. Renginio dalyviai buvo apdovanoti dovanomis ir padėkos raštais.

Džiaugiamės pavykusia viktorina ir dėkojame dalyvavusių ikimokyklinio įstaigų priešmokyklinukams bei jų mokytojams už drąsą ir žinias. Nors dabartinė situacija Lietuvoje ir riboja mūsų tiesioginio bendravimo su kitais galimybes, įsitikinome kad ir nuotoliniu būdu dalyvaudami viktorinoje, vaikai taipogi patyrė daug teigiamų emocijų, įgijo naujų patirčių ir pasitikėjimo savimi.

Palangos lopšelio darželio “Ąžuoliukas” priešmokyklinio ugdymo mokytojos

S. Dobromilskienė ir A. Pališaitienė

Palangos lopšelio-darželio “Ąžuoliukas” priešmokyklinukai minėjimas Palangos grąžinimo Lietuvai šimtmetis
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936