Mūza Svetickaitė Lietuvos mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje – antra

Mūza Svetickaitė Lietuvos mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadoje – antra

Pasibaigus XII –ajai Lietuvos mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiadai Palangos senąją gimnaziją pasiekė džiugi žinia – IIB klasės mokinė Mūza Olimpija Svetickaitė tapo šios olimpiados šalies etapo (9-10 klasių gupė) II vietos laimėtoja.

Gimnazistė pasakoja, kad atliekant užduotis reikėjo interpretuoti duotus Senekos, Horacijaus ar kitų autorių tekstus, atsakinėti į įvairius klausimus remiantis literatūros, istorijos žiniomis ar kultūrine patirtimi, analizuoti įvairių žodžių, vietovardžių darybą ir kilmę, įvairioms Lietuvos gyvenvietėms priskirti patarmes ar net lyginti lietuvių, latvių ir prūsų kalbų žodžių sandarą. Didžioji dalis užduočių reikalavo ne sausų žinių, o loginio mąstymo, gebėjimo spręsti problemas. Dėl to, kaip teigia Mūza, užduotys jai patiko.

Daugelyje konkursų prizines vietas laiminti mokinė labai džiaugiasi ir šiuo laimėjimu, nes mano, kad tai yra tarsi įvertinimas ir už gimtąją kalbą ir literatūrą, ir už platesnę veiklą: skaitymą, kūrybą, domėjimąsi, dalyvavimą įvairiuose renginiuose ir konkursuose. Be to, Mūzai ypač džiugu, jog pagaliau pavyko parvežti lietuvių kalbos ir literatūros olimpiados medalį į Palangos senąją gimnaziją. ,,Manau, dėl gilių lituanistikos ir filologijos tradicijų ji tikrai to verta“,– teigia mokinė. Olimpiadai ją ruošė lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Jūratė Galinauskienė. Šis sidabro medalis tvirtas: Mūza surinko 77 taškus iš 91 ir nuo I vietos atsiliko vos keturiais taškais.

Ji kiek apgailestauja, kad dėl nuotolinės olimpiados formos nebuvo rašinio dalies ir kad negalėjo patirti jaunųjų lituanistų bendrystės. Gimnazija sveikina Mūzą ir didžiuojasi jos pasiekimu!

Toma Tamošiūnaitė,

Palangos senosios gimnazijos IIIC klasė

Mūza Svetickaitė Lietuvos mokinių lietuvių kalbos ir literatūros olimpiada antra vieta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936