Nuo pirmadienio Palangos pradinukai grįžta į klases, abiturientams – kontaktinės konsultacijos

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.

Pradinukams. Nuo pirmadienio, kovo 22 d., Palangoje, kaip ir dar 44 savivaldybėse, į klases sugrįš pradinių klasių mokiniai. Pagal LR Vyriausybės nutarimą Nr. 126, Palangoje pradinukams ir jų tėvams testuotis bus rekomenduojama, tačiau neprivaloma. 

Mokantis klasėse bus privaloma laikytis visų operacijų vadovo nustatytų reikalavimų – išlaikyti saugų atstumą, valdyti mokinių srautus, kad jie kuo mažiau maišytųsi, dezinfekuoti ir vėdinti patalpas, vaikams dažnai plautis rankas skystu muilu ir pan.

Abiturientams. Taip pat leidžiamos kontaktinės konsultacijos abiturientams – grupėmis ne daugiau kaip po 5 mokinius. Palangoje dvyliktokams konsultacijos bus vykdomos V. Jurgučio progimnazijos patalpose, o kad mokinių srautai nesimaišytų, abiturientams numatytos trečiajame mokyklos aukšte esančios patalpos.

Per konsultacijas mokyklose būtina laikytis operacijų vadovo nustatytų reikalavimų: laikytis saugaus atstumo, dėvėti kaukes, dezinfekuoti rankas ir paviršius ir kt.  

Neformalusis ugdymas. Pamažu atveriamas neformalusis vaikų švietimas, tam kurorto neformaliojo ugdymo įstaigos taip pat pasirengusios.

Vyriausybės nutarimu, kontaktinis neformalusis vaikų švietimas uždarose erdvėse nuo pirmadienio galimas, kai dalyvauja ne daugiau kaip 5 vaikai, ir užtikrinamas 30 kv. m. paslaugos teikimo plotas vienam vaikui ar suaugusiajam. Atsižvelgiant į šiuo reikalavimus, Palangos sporto centras atnaujins visas veiklas mažoms ugdytinių grupėms sporto salėse bei lauke, S. Vainiūno meno mokykloje vyks tik individualūs (vieno mokytojo ir mokinio) ar ne daugiau kaip dviejų mokinių su mokytoju užsiėmimai. Moksleivių klube vyks tik tie užsiėmimai, kuriuose vienu metu dalyvauja nedidelis skaičius ugdytinių, ir galima užtikrinti vienam asmeniui būtino patalpų ploto reikalavimus.  

Per užsiėmimus būtina laikytis operacijų vadovo nustatytų visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygų.  

Palanga pradinukai švietimas mokykla abiturientai konsultacijos V. Jurgučio progimnazija Palangos sporto centras S. Vainiūno meno mokykla Moksleivių klubas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938