Nuo šiandien laisvėja karantinas – ką reikia žinoti?

Nuo šiandien laisvėja karantinas – ką reikia žinoti?

Ministrų kabinetas trečiadienį priėmė sprendimą dėl kai kurių karantino priemonių švelninimo. Dalis jų įsigalioja nuo kovo 6-osios. Portalas LRT.lt primena, kaip keičiasi karantino taisyklės.

Savaitės viduryje posėdžiavusi Vyriausybė priėmė sprendimą dėl kai kurių karantino priemonių švelninimo. Anot sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio, atsižvelgta į tai, kad oro sąlygos leidžia žmonėms vis daugiau laiko praleisti lauke, o priemonių švelninimu būtent ir norima paskatinti žmones pasirinkti tokią laisvalaikio formą.

„Bendra logika yra tokia, kad mes norime paskatinti žmones daugiau leisti laiko lauke ir sudarome galimybes atvirose erdvėse būti didesnėmis grupėmis – dėl sveikatos, dėl psichinės sveikatos“, – komentuodamas sprendimą keisti kai kurias karantino sąlygas kalbėjo sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys.

Kokie sprendimai įsigalioja nuo kovo 6-osios?

Bendravimas. Toliau laikomasi reikalavimo bendrauti vieno namų ūkio ribose, tačiau taikomos išimtys. Bendrauti dviem namų ūkiams galima, jei viename iš jų yra ne daugiau nei vienas suaugęs asmuo ar suaugęs asmuo ir nepilnamečiai jo vaikai, ar nuolatinės priežiūros reikalaujantis asmuo.

Du namų ūkiai galės bendrauti ir atvirose erdvėse. Taip pat – neatidėliotinais atvejais, kai reikia suteikti pagalbą, prižiūrėti sergančius ar negalinčius savimi pasirūpinti asmenis.

Veiklos. Privačiose erdvėse galima rengti šventes, kuriose dalyvauja ne daugiau nei vienas namų ūkis. Atvirose erdvėse rengiamose šventėse gali dalyvauti ne daugiau nei du namų ūkiai.

Vyriausybės sprendimu leidžiamos sporto, laisvalaikio ir pramogų paslaugos atvirose erdvėse, vienu metu teikiamos ne daugiau nei 5 asmenims.

Nutarta leisti lankyti pažintinius ir mokomuosius takus, parkus, taip pat atvirose erdvėse esančius muziejus, galerijas ir kitas ekspozicines erdves, sodus. Šias erdves leidžiama lankyti ne didesnėms nei 5 asmenų grupėms.

Leidžiami renginiai, kurių metų neišlipama iš automobilio, kuriame yra ne daugiau nei du žmonės.

Lankytojus galima fiziškai aptarnauti bibliotekose.

Neformalusis ugdymas. Atnaujinamas vaikų ir suaugusiųjų neformalusis ugdymas, vykdomas atvirose erdvėse. Užsiėmimuose gali dalyvauti ne daugiau nei 5 asmenys.

Modesta Gaučaitė-Znutienė,

LRT
Karantinas Koronavirusas COVID-19 Arūnas Dulkys trumpai karantino taisyklės kovo 6
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933