Pareigūnams išseko kantrybė dėl gyventojų gausiai lankomo pajūrio karantino metu: stiprės kontrolė, neatmetamos ir griežtesnės priemonės

E. Blaževič/LRT nuotr.
E. Blaževič/LRT nuotr.

Gausiai į pajūrį traukiantys gyventojai kelia nerimą dėl karantino reikalavimų laikymosi, tad policijos pareigūnai įspėja, jog jau artimiausiomis dienomis griežtins kontrolę. Jeigu situacija nesikeis numatoma imtis ir dar griežtesnių priemonių valdant prie jūros atvykstančiųjų srautus – bus ribojamas automobilių stovėjimo vietų skaičius.

Dėl karantino suvaržymų žmonėms beliko vienintelė pramoga – galimybė leisti laiką lauke. Pastebima, kad pastarosiomis dienomis ypač daug žmonių traukia pasivaikščiojimams prie jūros. Situacija pajūryje nerimą kelia policijos pareigūnams.

„Nerimą kelia karantino sąlygų nesilaikymas. Vyriausybės nutarimu yra nustatytos aiškios, sugriežtintos lankymo sąlygos. Nors tai yra atvira teritorija, tačiau mes matome, kad pakankamai nemažas skaičius automobilių susbūria į vieną vietą. Paplūdimyje vaikšto daugiau žmonių, reikia stebėti 2 m distancijos išlaikymą ir pan.“, – situaciją pajūryje apibendrino Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas Mindaugas Džermeika.

Padidėję vykstančiųjų prie jūros srautai jaučiami ir mieste – susidaro automobilių spūstys. Taigi, policijos pareigūnai ketina imtis priemonių valdant pavojinga galinčia tapti situaciją.

„Įvertinome visas turimas pajėgas ir galimybes. Be abejo, galutinis, kraštutinis atvejis yra kreiptis į savivaldybę dėl tam tikrų aikštelės apribojimų kelio ženklais ar atitinkamais atitvarais“, – vieną galimų priemonių įvardijo M. Džermeika.

Nerimą kelia karantino sąlygų nesilaikymas.

Kol kas policijos atstovai dar nesikreipė į uostamiesčio savivaldybę, prašydami griebtis būtent tokių patekimo prie jūros ribojimo priemonių, tačiau jau šiomis dienomis numatoma stiprinti atvykstančiųjų kontrolę.

„Policija turi galimybę nuotoliniu būdu, per mobiliuosius tarnybinius telefonus pagal valstybinį numerį nustatyti iš kokios savivaldybės tas asmuo yra. Būtent šį savaitgalį – šeštadienį, sekmadienį – bus sugriežtinta kontrolė. Bus stebima, ar tikrai tie visi į pajūrį atvykstantys automobiliai yra būtent Klaipėdos miesto savivaldybės gyventojų. Ir paplūdimyje stengsimės atkreipti dėmesį, kad nebūtų pažeidinėjamos karantino sąlygos“, – dėstė Klaipėdos kelių policijos tarnybos viršininkas.

Jeigu tai nepadės – beliks imtis anksčiau minėto patekimo prie jūros ribojimo.

Pareigūnas akcentavo, kad įtempta situacija ne tik Klaipėdoje prie molo, bet ir prie Olando Kepurės skardžio Karklėje. Pajūryje įžvelgiama ir galimybių nepaisyti judėjimo tarp savivaldybių ribojimų.

„Visur yra tų problemų. Karklės teritorijos gyventojai patenka į Klaipėdos miesto savivaldybės žiedinę teritoriją. Tam tikrose zonose ir miestiečiai gali atvažiuoti iki Olando Kepurės. Ir ten susidaro spūstys, ir automobilių skaičiai“, – akcentavo M. Džermeika.

Radvilė Rumšienė,

LRT
Pajūris Karantinas policija Karklė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936