Plaukiantiems į Švediją ir Vokietiją – koronaviruso testo atsakymas greičiau nei per valandą

Plaukiantiems į Švediją ir Vokietiją – koronaviruso testo atsakymas greičiau nei per valandą

Jau nuo kitos savaitės DFDS keltais į Švediją ir Vokietiją iš Klaipėdos plaukiantys keleiviai turės galimybę prieš kelionę atlikti koronaviruso testą, o atsakymą gauti greičiau nei per valandą. Šią paslaugą DFDS savo keleiviams siūlo bendradarbiaudama su laboratorija „Synlab“.

„Tiek Švedija, tiek Vokietija reikalauja, kad į šalį atvykstantys keleiviai turėtų ne senesnį kaip 48 valandų neigiamą koronaviruso testą. Siekiame atliepti keleivių poreikius ir palengvinti keliavimą pandemijos sąlygomis, todėl testo nespėjusiems pasidaryti iš anksto, siūlome pasinaudoti galimybe mokamą testą pasidaryti prieš pat kelionę“, – sako DFDS Klaipėdos terminalo operacijų vadovas Robertas Kogelis.

Keleivių patogumui kiekvieną vakarą nuo 17.30 val. testavimas vyks Centriniame Klaipėdos terminale, kur įsikurs Synlab testavimo centras. Patalpos įrengtos šalia DFDS klientų aptarnavimo centro, kuriame vyksta registracija ir kelionei, todėl testą atlikti norintiems DFDS keleiviams tai bus ypač patogu.

Tyrimų laboratorijos SYNLAB marketingo ir pardavimų vadovė Viktorija Lapė sako, kad tokio keliautojo tyrimo paketo kaina bus 40 Eur: „Siūlomos paslaugos privalumas – paslauga klientui suteikiama vietoje, o tyrimo atsakymas ir reikalingas sertifikatas trimis kalbomis, lietuvių, anglų ir rusų, bus pateiktas greičiau nei per valandą. Jį keleivis galės parodyti Švedijos ar Vokietijos uostuose. Tyrimus planuojame atlikti iš nosiaryklės arba seilių ėminio“. Pasak V. Lapės, šios paslaugos tikslas yra padėti keleiviams jaustis saugiai ir kartu atitikti griežtus užsienio valstybių reikalavimus atvykimo į šalį metu turėti ne senesnį kaip 48 val. testą.

Robertas Kogelis primena, kad norintys atlikti testą  keleiviai turi jam iš anksto registruotis internetu. Išankstinio koronaviruso testo paslaugą DFDS keleiviams bendrovė siūlo ir Estijos uoste Paldiski bei Didžiosios Britanijos uoste Niukaslyje.

DFDS keltai kelionės paslauga koronaviruso testas Klaipėda Švedija Vokietija
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939