Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą

Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą

Vyriausybė pritarė, kad jau nuo pirmadienio (vasario 15 d.) būtų leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto prekių parduotuvėms, leisti gėlių parduotuvių veiklą, ne maisto prekių prekybą lauko sąlygomis.

Nuo pirmadienio bus leista atsidaryti gėlių parduotuvėms, įskaitant parduotuves prekybos ir (arba) pramogų centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose.

Leista vykdyti ne maisto prekių prekybą lauko sąlygomis įrengus laikinus prekybos įrenginius, taip pat ne prekybos patalpose sudaromas sutartis (išnešiojamąją prekybą).

Nuo pirmadienio taip pat bus leista atsidaryti parduotuvėms, kioskams ir paviljonams (išskyrus kioskus ir paviljonus, esančius turgavietėse), vykdantiems veiklą patalpose, kurių bendras prekybos plotas neviršija 300 kv. m, ir turintiems tiesioginį įėjimą iš lauko arba atskirą įėjimą, kuriuo naudojasi tik tos parduotuvės klientai.

Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą, nuotrauka-1

Tokiose prekybos vietose bus taikomas 20 kv. m prekybos plotas vienam lankytojui arba vienu metu aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas asmuo ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos sąlygos.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vadovė Rūta Vainienė per posėdį prašė plotą didinti iki 500 kv. m, tačiau tokiam siūlymui pritarta nebuvo.

Leidžiamos ir individualios paslaugos, kurių teikimo metu galimas kontaktas tik tarp vieno paslaugos teikėjo ir vieno paslaugos gavėjo ir kurių teikimas užtrunka ne ilgiau nei 15 minučių.

Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą, nuotrauka-2

Paslaugų, kurios nutarimu nedraudžiamos, teikimo vietose, jei būtinas ilgesnis nei 15 minučių kontaktas tarp paslaugos teikėjo ir paslaugos gavėjo, privaloma užtikrinti 20 kv. m paslaugos teikimo plotą vienam paslaugos gavėjui.

Jei patalpos plotas, kurioje teikiama paslauga konkrečiam paslaugos gavėjui, yra mažesnis nei 20 kv. m, vienu metu turi būti aptarnaujamas ne daugiau kaip vienas paslaugos gavėjas ir užtikrinamos kitos valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytos asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinos visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygos.

Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą, nuotrauka-3

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė pažymėjo, kad grupinės paslaugos vis dar bus draudžiamos.

Nuo pirmadienio leidžiami ir individualūs (vienam paslaugos gavėjui) fizinio aktyvumo užsiėmimai lauke, kurie yra teikiami fizinio aktyvumo ar sporto specialisto, instruktoriaus ar fizinio aktyvumo ar sporto specialisto paslaugų teikėjo.

Tokių paslaugų teikimo metu bus privaloma užtikrinti valstybės lygio ekstremaliosios situacijos operacijų vadovo nustatytas asmenų srautų valdymo, saugaus atstumo laikymosi, būtinas visuomenės sveikatos saugos, higienos, asmenų aprūpinimo būtinosiomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis sąlygas.

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys pažymėjo, kad jau yra sudaryta galimybė į darbo vietas kitą savaitę grįžtantiems asmenims atlikti COVID-19 testą.

„Kviečiame visus registruotis numeriu 1808 ir tirtis, sugrįžti į savo darbo vietas saugiai, saugoti save ir savo klientus“, – pažymėjo A. Dulkys.

LRT.lt primena, kad trečiadienį Vyriausybė taip pat patvirtino karantino švelninimo planą, kuriame ribojimai lengvinami atsižvelgiant į susirgimų skaičių.

Nutarta: nuo pirmadienio leista atsidaryti grožio salonams, ne maisto parduotuvėms, vykdyti lauko prekybą, nuotrauka-4

Jonas Deveikis,

LRT
Karantinas Koronavirusas Ribojimai Verslas grožio salonai Sportas Arūnas Dulkys Ingrida Šimonytė Turgavietės Gėlės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938