Priklausomybės konsultantas Palangoje

Priklausomybės konsultantas Palangoje

Priklausomybės konsultantas konsultuoja alkoholį vartojančius asmenis bei jų šeimos narius. Konsultacijos metu įvertinamas asmeniui, ar jo šeimos nariui (nariams), teiktinos pagalbos poreikis, sudaromas priklausomybės konsultavimo paslaugų teikimo ir pagalbos planas.

Kokią pagalbą teikia priklausomybės konsultantas?

  • Informuoja apie alkoholio vartojimo riziką bei keliamą žalą sveikatai.
  • Motyvuoja alkoholį vartojančius asmenis mažinti alkoholio vartojimą ar visai jo atsisakyti, keisti alkoholio vartojimo sukeltą rizikingą elgseną, kreiptis pagalbos, ją priimti, gydytis alkoholio vartojimo sukeltus psichikos ir elgesio sutrikimus bei kitas ligas.
  • Stebi alkoholį vartojančių asmenų alkoholio sukeltos rizikingos elgsenos pokyčius, informuoja apie galimybę gauti sveikatos priežiūros socialines ir kitas paslaugas.
  • Skatina ir palaiko alkoholio vartojimą nutraukusių arba sumažinusių asmenų motyvaciją gauti atkryčių prevencijos paslaugas.
  • Tarpininkauja tarp alkoholį vartojančių asmenų bei specializuotą pagalbą teikiančių institucijų (siekiant įtraukti alkoholį vartojančius asmenis į reabilitacijos, resocializacijos ir integracijos bei savipagalbos grupių programas).

PALANGOJE KONSULTACIJOS VYKDOMOS PENKTADIENIAIS NUO 16.30 VAL.

Būtina registracija tel.:866361420 (vardo ir pavardės nurodyti nereikia – konsultacijos yra anoniminės).

Veikla organizuojama vadovaujantis  Lietuvos Respublikos sveikatos apsaugos ministro įsakymu Nr. V-989 „Dėl priklausomybės konsultavimo paslaugų rizikingai ir žalingai alkoholį vartojantiems asmenims teikimo tvarkos aprašo patvirtinimo“ .

Išeitis visada yra – pasinaudok ja…

Palangos miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inf.
Priklausomybės konsultantas Palanga pagalba
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936