Palangos taryboje byra opozicija

Palangos taryboje byra opozicija

Ketvirtadienį įvykusiame Palangos miesto savivaldybės tarybos posėdyje paaiškėjo, kad byra viena iš opozicinių „Jungtinė Socialdemokratų ir komiteto „Palangiškiai“ frakcija.

Prieš pradedant svarstyti darbotvarkės klausimus, Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus perskaitė rytą gautą tarybos narės Renatos Surblytės raštą „Dėl pasitraukimo iš jungtinės Socialdemokratų ir komiteto „Palangiškiai“ frakcijos“.

Merui Š. Vaitkui ir Palangos miesto savivaldybės tarybai adresuotame rašte dėstoma: „Informuoju, kad nutraukiau narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje. Atsižvelgiant į tai, pasitraukiu ir iš Palangos miesto savivaldybės tarybos opozicinės jungtinės Socialdemokratų ir komiteto „Palangiškiai“ frakcijos. Pasitraukusi iš šios frakcijos ir toliau atsakingai dirbsiu Palangos miesto savivaldybės taryboje bei, kaip ir iki šiol, palaikysiu Palangos miestui aktualius bei visuomenei naudingus sprendimus.“

Pasitraukus R. Surblytei, byra ir pati frakcija: joje lieka frakcijos seniūnė Svetlana Grigorian (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Eugenijus Simutis (komitetas „Palangiškiai“). O Palangos miesto savivaldybės tarybos veiklos reglamente numatyta, kad frakciją gali sudaryti ne mažiau kaip trys savivaldybės tarybos nariai.

Palangos savivaldybės taryboje yra dar viena opozicinė frakcija „Tikroji opozicija“, kurioje – Elena Kuznecova (frakcijos seniūnė, Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP), Domininkas Jurevičius (nepartinis, išrinktas į tarybą su LSDDP sąrašu) ir Darius Kubilius (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga).

Valdančiąją daugumą Palangoje sudaro Tėvynės Sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija, kurios nariai turi penkiolika iš dvidešimt vieno mandatų.

Palangos taryboje byra opozicija, nuotrauka-1
Exchange Rates
USD 0,939