Laisvės šviesa

Aldo Kazlausko nuotr.
Aldo Kazlausko nuotr.

Sausio 13 d. 8 valandą Palangos kultūros ir jaunimo centras jungiasi prie pilietinės iniciatyvos „Atmintis gyva, nes liudija“ ir dešimčiai minučių kurhauzo languose įžiebs vienybės ir atminimo žvakutes. „Atmintis gyva, nes liudija“ Lietuvoje vyks jau keturioliktą kartą. Kviečiame visus jungtis prie iniciatyvos ir savo languose uždegti atminimo žvakutes. Ties kiekvienu lango viduriu  pastatoma po žvakę. Žvakės turi būti kelių centimetrų aukščio, kad lango rėmas neužstotų jų liepsnos. 8.00 val. dešimčiai minučių užgesinama šviesa ir uždegamos žvakės.

Kaip ir kasmet šią dieną jūros šaulių vyrų choro atstovai išreikš pagarbą žuvusiems laisvės gynėjams padėdami gėlių prie gen. J.Žemaičio paminklo, bažnyčioje nuotoliniu būdu vyks Šv. Mišios už laisvės gynėjus (transliacija sausio 13 d. 18 val., www.facebook.com/Palangaparapija).

Reikšmingų Lietuvai datų minėjimų proga Palangoje trispalvėmis įšviestas Palangos Kurhauzas ir Palangos miesto savivaldybės pastatas, Šventojoje – centrinės aikštės pastatas.

Palangos kultūros ir jaunimo centro inf.
Palangos kultūros ir jaunimo centras Sausio 13 pilietinė iniciatyva „Atmintis gyva nes liudija“ atminimo žvakutės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933