Atnaujinamos viešos pamaldos su žmonėmis

Atnaujinamos viešos pamaldos su žmonėmis

Lietuvos vyskupų nutarimu, nuo pirmadienio, 2021 m. sausio 11 d., atnaujinamos viešos pamaldos su žmonėmis laikantis visų saugumo reikalavimų.

Šv. Mišios bus aukojamos ribojant tikinčiųjų skaičių. Tikintieji įleidžiami į bažnyčią su burną ir nosį dengiančiomis kaukėmis, išlaikomas saugus atstumas tarp pamaldų dalyvių (10 m2 vienam žmogui ir laikantis ne mažesnio kaip 2 m atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 5 asmenų ar šeimos narių)).

Tikintieji, besimeldžiantys lauke (bažnyčios šventoriuje), taip pat turi laikytis saugaus atstumo (2 m tarp asmenų ar šeimų / asmenų grupių).

Dėl laidotuvių ir toliau galioja anksčiau priimta nuostata: laidotuvių apeigos atliekamos tik kapinėse. Gali dalyvauti artimiausi šeimos nariai, neskaitant kunigo ir laidojimo paslaugų personalo. Laidotuvių Šv. Mišios gali būti aukojamos be mirusiojo kūno laidotuvių dieną arba kitu laiku, pagal susitarimą su artimaisiais.

Švęsdami Šv. Juozapo metus, kasdien 20 val. melskimės malda „Į tave, palaimintasis Juozapai, kreipiamės vargų spaudžiami“.

Lietuvos vyskupų konferencijos inf.
viešos pamaldos Šv. Mišios Palanga Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933