VRM: policija artimiausiu metu pateiks planą dėl judėjimo ribojimų kontrolės

VRM: policija artimiausiu metu pateiks planą dėl judėjimo ribojimų kontrolės

Šiandien įvyko Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos (VESK) posėdis. Jo metu buvo aptarta epidemiologinė situacija šalyje ir taikomų priemonių, skirtų suvaldyti COVID-19 ligai, poveikis.

Anot Policijos departamento, Naujųjų metų savaitgalį apgręžta per 11 tūkstančių transporto priemonių, o nuo gruodžio 16 dienos iš viso į kitas savivaldybes neleista vykti 44 tūkstančiams transporto priemonių. Skaičiuojama, kad tai yra apie 100 tūkstančių žmonių, kurių kelionės buvo nutrauktos, nes tam nebuvo priežasčių. Transporto intensyvumas šalyje sumažėjęs 81 procentu.

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė priminė, kad judėjimo ribojimai tarp savivaldybių pratęsti iki sausio 31 dienos, bet sausio 17 dieną situacija bus peržiūrėta. „Policija artimiausiu metu pristatys planą, kaip bus dirbama sausio mėnesį. Pagrindinis dėmesys bus skiriamas mobiliesiems postams. Policijos departamentas šiandien šaukia pasitarimą su teritorinių padalinių vadovais ir ketina parengti priemonių planą. Policija akcentuoja, kad kiekvienam regionui gali būti taikomi skirtingi sprendimai“, – teigia vidaus reikalų ministrė.

„Atsakysime savaitgalio šablono, taikysime netikėtumo faktorių. Mūsų priemonės orientuotos į žmones, kurie nelinkę laikytis nustatytų reikalavimų“, – kalbėjo policijos generalinis komisaras Renatas Požėla. Jis taip pat pažymėjo, kad bendradarbiaujant su visomis savivaldybėmis pavyko išvengti viešosios tvarkos pažeidimų.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojo įstatymo nuostatos, kad tėvai, nevedantys vaikų į priešmokyklines ugdymo įstaigas, galės gauti nedarbingumo pažymėjimą. „Svarbiausia naujiena yra ta, kad tėvai gali gauti nedarbingumo pažymėjimus, jeigu jie neveda savo vaikų į priešmokyklinio ugdymo įstaigas. Taip pat šios dienos nebus įtrauktos į maksimalų nedarbingumo laikotarpį“, – teigė socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

Lietuvos vyriausioji epidemiologė Loreta Ašoklienė VESK posėdyje, pristatydama analizę, kalbėjo, kad koronaviruso plitimo situacija stabilizuojasi, tačiau mirčių ir sunkių susirgimų skaičius kol kas dar auga. Pirmadienio duomenimis, užfiksuotas 1 361 naujas atvejis, atlikta 4 950 tyrimų ir užregistruotos 25 mirtys. Tikimasi, kad kitą savaitę galima bus matyti realią situaciją, o susirgimų skaičius nedidės.

Karantinas Lietuvoje įvestas lapkričio 7 dieną. Judėjimo ribojimai pratęsti iki sausio 31 dienos.

VRM inf.
judėjimo ribojimai policija vrm
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936