Susitikime su Ministre Pirmininke – apie būdus veiksmingiau valdyti pandemijos plitimą

Susitikime su Ministre Pirmininke – apie būdus veiksmingiau valdyti pandemijos plitimą

Reguliarus Vyriausybės, savivaldybių ir savanorių veiksmų derinimas gali padėti veiksmingiau valdyti COVID 19 pandemijos plitimą.

Tai buvo akcentuota gruodžio 21 dieną, pirmadienį, vykusiame pirmajame nuotoliniame Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės susitikime su Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) vadovybe.

Susitikime aptartas vėluojančių Teritorinių liginių kasų atsiskaitymo su savivaldybių asmens sveikatos priežiūros įstaigoms klausimas, privačių sveikatos priežiūros įstaigų įsitraukimo, visuomenės sveikatos biurų veiklos, testavimo apimčių, laboratorijų darbo šventinėmis dienomis ir vakcinacijos proceso temos.

LSA viceprezidentams Ausmai Miškinienei, Šarūnui Vaitkui, Kęstučiui Vaitukaičiui ir Vitalijui Mitrofanovui užsiminus apie sudėtingą situaciją kai kuriuose šalies globos įstaigose, premjerė kaip vieną iš sprendimo būdų į pagalbą siūlė pasitelkti savanorius.

„Bent kelios iniciatyvos yra sutelkusios nemažai savanorių, pasirengusių padėti. Savivaldybės, identifikavusios pagrindinius poreikius, gali derinti veiksmus būtent su jais,“ – siūlė I. Šimonytė.

Susitikime  aptartas ir tolimesnis Vyriausybės bei LSA perdarbiavimas. Sutarta, kad bus atnaujinta ir stiprinama Dvišalės komisijos tarp Vyriausybės ir LSA veikla. Taip pat ketinama su LSA reguliariai kas porą savaičių aptarti veiksmus dėl pandemijos plitimo.

LSA prezidentas Mindaugas Sinkevičius premjerei taip pat akcentavo savivaldybių veiklai svarbiausius klausimus atsigavimo nuo pandemijos krizės laikotarpiu – savivaldybių skolinimosi investiciniams projektams suvaržymus bei galimybę pasinaudoti Europos Komisijos kuriama palankia situacija ir kitąmet įsteigti Savivaldybių paskolų ir garantijų mechanizmą. Jis taip pat pabrėžė būtinybę įtraukti regionams ir savivaldybėms svarbias priemones į Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonės planą (angl. Recovery and Resilience Facility, (RFF)) ir jo teikiamas galimybes panaudoti stiprinant savivaldybių finansines galimybes, remiant reikalingas reformas ir viešąsias investicijas.

Ministrė Pirmininkė pažymėjo, jog Vyriausybei planuojant RFF priemonės tikisi iš savivaldos konstruktyvaus įsitraukimo, kurio pagalba būtų galima pasiekti kokybinį proveržį įvairiose srityse.

LSA inf.
Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė Lietuvos savivaldybių asociacija (LSA) vadovybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936