„Maisto bankas“ dėkoja visiems, šiais metais prisidėjusiems prie organizacijos veiklos

„Maisto bankas“ dėkoja visiems, šiais metais prisidėjusiems prie organizacijos veiklos

„Tai buvo vieni sudėtingiausių, bet kartu ir sutelkčiausių mūsų organizacijos metų. Žemai lenkiame galvas prieš kiekvieną pagalbininką - savanorį, aukotoją, rėmėją ar tiesiog geru žodžiu palaikiusį žmogų. Jūsų dėka buvo išgelbėti tūkstančiai tonų gero maisto, kuris virto milijonais porcijų valgio ant senolių, neįgaliųjų, vaikus globojančių šeimynų ir kitų, šiuo neramiu laikotarpiu sunkumų patiriančių žmonių, stalų. Ačiū už kiekvieną mūsų pagalbininkų darbo minutę, už kiekvieną paaukotą maisto produktą ar eurą – net ir patys mažiausi žingsniai šiais metais virsta didžiuliais žygdarbiais, o maistas ant stokojančių stalų reiškia ne tik valgį, bet ir tvirtą visuomenės pagalbos petį,“ – sako „Maisto banko“ direktorius Simonas Gurevičius.

„Maisto bankas“ dėkoja visiems, šiais metais prisidėjusiems prie organizacijos veiklos, nuotrauka-1

Vienos didžiausių labdaros ir paramos organizacijų vadovas atvirauja, kad siunčiama padėka nereiškia,  jog  organizacijai šiuo metu nebereikia palaikymo, tačiau be savanorių ir rėmėjų indėlio žmonės pagalbos galėtų ir visai nesulaukti. „Antroji pandemijos banga „Maisto bankui“ atnešė naujų iššūkių. Koronavirusas niekaip nepaleidžia mūsų remiamų organizacijų. Šiuo metu blogiausia padėtis globos namuose, yra tokių, kuriuose nėra nė vieno nesergančio darbuotojo, galinčio iš mūsų paimti ir nuvežti maistą, kaip būdavo įprastai. Todėl ne tik maisto, bet ir žmogiškųjų išteklių prasme mes tapome labai svarbiais tokių organizacijų pagalbininkais – savanoriai jiems maistą nuveža tiesiogiai ir palieka jį prie durų. Kaip ir pirmosios COVID bangos metu, taip ir dabar, bendradarbiaudami su Vilniaus miesto savivaldybe ir vietos bendruomenėmis, į namus pristatome ilgo galiojimo maisto paketus bei mūsų virtuvės paruoštą maistą beveik šešiems šimtams senolių. Siekdami išvengti žmonių susibūrimų, įrengėme daugybę papildomų paramos dalinimo punktų, taip pat paramos atsiėmimą organizuojame tiesiai iš mūsų autobusiukų, didesnius paramos kiekius stengiamės nukreipti iš didžiųjų miestų į regionus, kad ir ten esantys žmonės neliktų pamiršti. „Maisto banko“ savanoriai išrūšiuoja maisto produktus, ruošia paramos krepšelius, skambina ir apie atvyksiančią paramą informuoja žmones, dirba dalinimo punktuose, maisto perdirbimo virtuvėje, labdaros valgykloje, dėlioja kelionės maršrutus, atsiveža ir išvežioja maistą - pluša neskaičiuodami savo darbo valandų. Nuo pat pirmojo karantino jie stovi pirmose fronto linijose žinodami, jog su maisto krepšeliu žmonėms jie atveža ir viltį, kad nesi pamirštas, kad esi reikalingas ir svarbus“.

Pasak S. Gurevičiaus, „Maisto banko“ savanoriai nuo pat organizacijos įsikūrimo yra varomoji labdaros ir paramos fondo jėga, o pandemija tik dar labiau paryškino jų svarbią rolę. Lygiai taip pat pandemija išryškino ir  nevyriausybinių organizacijų bei socialiai atsakingų verslo įmonių partnerystės svarbą. Vienu didžiausių šių metų „Maisto banko“ rėmėjų tapusios įmonės „Yukon Advanced Optics Worldwide” vadovas Aliaksandras Alsheuski sako, jog tiek visuomenė, tiek socialinės bei verslo organizacijos yra tampriai susijusios. „Be tvarios visuomenės nebus ir tvaraus verslo. Ir atvirkščiai, be ekonomiškai ir socialiai stabilios visuomenės nebus ir augančio verslo. Abi jos turi viena kitą palaikyti, ypač esant ypatingoms sąlygoms. Verslo sėkmė yra matuojama ne tik jo pasiekimais, augančiais pardavimais ar gerėjančiais finansiniais rodikliais, bet ir tuo, kaip verslas prisideda prie teigiamų visuomenės pokyčių, o ypač prie labiausiai socialiai pažeidžiamų grupių apsaugos. Todėl mums nekilo klausimas „prisidėti“ ar „neprisidėti“, tai verslo pareiga padėti kitoms socialinėms grupėms. Nes tai yra ne tik tų žmonių gerovės garantas, bet ir visos valstybės gerovės pamatas”.

Šie metai reikalavo didelio susitelkimo ir budrumo, todėl jiems lekiant į pabaigą bei artėjant didžiausioms metų šventėms labdaros ir paramos fondas „Maisto bankas“ už pagalbą šiais metais širdingai dėkoja kiekvienam savanoriui, partneriui ir rėmėjui. Pasitikime šventes atvira širdimi ir toliau dalinkimės gerumu.

Maisto bankas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933