Š. Vaitkus: „Nebesuprantu kas darosi žmonių galvose?“

Š. Vaitkus: „Nebesuprantu kas darosi žmonių galvose?“

Palangos miesto meras griežtai kreipėsi į visuomenę. Šarūnas Vaitkus pasidalijo kadrais, kuriuose užfiksuota žmonių minios nusėta Basanavičiaus gatvė. 

„Nebesuprantu kas darosi žmonių galvose? Tiek visur daug informacijos, kad Covid skaičiai auga, kad planuojamos griežtos priemonės, bet, atrodo, kad žmonės tai ignoruoja, nejaugi mums reikia taip elgtis, nejaugi mes negalime laikytis reikalavimų, kur dingo kai kurių piliečių atsakomybė ir sąmoningumas?“, – retoriškai klausė meras.

Iš tiesų grėsminga koronavoruso situacija, panašu, gyventojams nė motais. Kurortai lūžta nuo žmonių, sodybos ir pokylių salės užsakinėjamos masinėms šventėms. 

Palangos miesto meras jau, kurį laiko palaiko idėją, kad reikėtų uždrausti tarpmiestinį judėjimą, bei kitaip griežtinti karantiną.

„Palanga lūžta, žmonės būriais okupuoja Basanavičiaus gatvę nesilaikydami jokių atstumų. Vaikščiokime mišku, pajūriu, pasiskirstykime, kad nebūtų srautų, susibūrimų, gerbkime ir saugokime vieni kitus. Tikiu, kad palangiškiai laikosi reikalavimų“, – skelbė Š. Vaitkus.

Na, o koronaviruso situacija Lietuvoje iš tiesų liūdina – kol gyventojai nepaiso rekomendacijų likti namie, mūsų šalis jau pirmauja pagal sergamumą visoje Europoje.

Inga Varanavičienė,

Etaplius
Palanga Basanavičiaus gatvė karantinas Palangos miesto meras koronavirusas
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936