Palangoje prasidėjo pasakų Kalėdos

PKJC komanda
PKJC komanda

Penktadienį kiek neįprastai įžiebėme Palangos ir Šventosios egles. Visą savaitę Palangos kultūros ir jaunimo centras ragino gyventojus ne tik savo kompiuterio ar telefono ekranuose stebėti tiesioginę transliaciją, bet ir patiems pasijusti renginio dalyviais: kepti meduolius, šventiškai pasipuošti namus ir save.

Renginio dieną kultūros centro direktorė Vita Petrauskienė nerimavo, jog viskas vyktų sklandžiai, be netikėtumų ir didelių žmonių sambūrių prie eglutės. „Šie metai ypatingi ne tik Palangai, Lietuvai, bet ir visam pasauliui, todėl ruošiantis pačiom gražiausioms metų šventėm, reikėjo iš tiesų nemažai padirbėti, kad sukurtume viso gruodžio mėnesio renginių ir eglių įžiebimo turinį kitaip, nei įprastai. Palangos kultūros ir jaunimo centro komandai kiekvienas renginys yra unikalus, nes visi suprantame, kad sėkmingas jo organizavimas priklauso nuo daugelio veiksnių. Svarbiausia vieningi veiksmai, aiškus planas ir darbų pasidalijimas. Pasiruošimo darbai truko visą lapkričio mėnesį, buvome pasiruošę visiems galimiems atvejams, atsakingai apgalvojome visas detales. Tačiau nenumatytų atvejų visada atsiranda, tai natūralu, nes procesuose dalyvauja žmonės. Labai džiaugiamės, kad šventė pavyko, nors ir nuotoliniu būdu, per socialinius tinklus, sulaukėme labai didelio žiniasklaidos ir bendruomenės dėmesio. Tai patvirtina peržiūrų skaičiai. Nors prie Palangos ir Šventosios eglių ir buvo susirinkę nedideli būreliai žmonių, labai džiugu, kad didesnė dalis bendruomenės renginį stebėjo namuose. Reiškia mūsų darbas nenuėjo veltui, ir pasiųsta žinutė likti namie, pasiekė palangiškius ir atvykusius svečius. Mes laimingi“.

Prie Palangos šventinės žaliaskarės susirinkusiems smalsuoliams teko tyloje gerą pusvalandį šalti ir laukti suspindinčios eglės. Tuo metu įžiebimą nuotoliniu būdu stebėję šventės dalyviai mėgavosi nuostabia pasaka „Sniego karalienė“. Tai pasaka apie grožį ir meilę, kuriuos prieš gražiausias metų šventes pravartu prisiminti ir mažiems, ir dideliems. Skambėjo įvairių vaikams skirtų miuziklų ištraukos, o akį džiugino įspūdingos vaizdo projekcijos. Muzikinę pasaką kūrė menininkų komanda: režisierė Rūta Bunikytė, muzikos autorius Kristijonas Lučinskas, vaizdo projekcijų autorė Vesta Obolevičiūtė, pasaką sekė Karolis Makauskas. Pagrindinių herojų partijas įdainavo operos solistai Rosana Štemanetian, Tadas Jakas, Beata Ignatavičiūtė. Po pasakos Palangos miesto meras kartu su Kalėdų Seneliu vienu metu įžiebė Palangos ir Šventosios egles.

Šventės užkulisiai

Šventės metu medinėje kurhauzo dalyje sklandė šiek tiek įtempta, bet šventinė nuotaika. Čia įsikūrė filmavimo ir organizatorių komanda, kuri filmavo Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus ir Kalėdų Senelio pokalbius bei sveikinimus. „Emocijos labai geros, buvo smagu stebėti profesionalų operatorių darbą, kurie transliavo tiesioginį eterį. Jaudulys buvo, norėjom kad viskas pavyktų ir žiūrovai, stebintys įžiebimą iš namų, viską pamatytų - garso takelį, profesionalius efektus ir tą stebuklingą nuotaiką. Buvo įdomi patirtis, nes įžiebimo tokio dar nėra buvę” – dalijosi patirtimi vadybininkė Ernesta Žaromskytė.

Žiūrovai aktyviai komentavo

Tiesioginės transliacijos metu žiūrovai aktyviai dalijosi savo emocijomis komentuodami virtualų renginį. Vieni žavėjosi ir dėkojo už renginį, kiti žymėjo draugus, kad nepraleistų šventės, dar kiti nekantravo sužinoti kaip vienu metu bus įžiebiamos abi eglutės. „Atėjo šventinė nuotaika ir į Palangą” - komentavo Jurgita. „Graži pasaka. Myliu Palangą, myliu Šventąją labiausiai myliu jūrą – savo mintimis dalijosi Birutė. „Ui kaip laukiu, na kur ta eglutė? – nekantravo Monika. Organizatoriai aktyviai stebėjo komentuojančius, jog esant nesantaikos kurstymui spėtų ištrinti negatyvius komentarus, visgi nei vieno įžeidaus komentaro nebuvo užfiksuota. O skilus ekranui į dvi lygias dalis ir abiem eglėm suspindus dar keletą minučių galėjome grožėtis reginiu, kurį lydėjo Palangos kamerinio choro atliekamos kalėdinės giesmės.  Komentatoriai sveikino vieni kitus ir neslėpė susižavėjimo žaliaskarėmis: „Tikrai kerinčios eglės net širdį išlydė – sake Pijus, „Labai įspūdingas eglučių įžiebimas! Graži šventė! Nuostabios eglutės!”- Valdonė, „Šiltų, jaukių švenčių!!!” - sveikino visus Vilma. Pasibaigus virtualiam renginiui dalyviai dalijosi nuotraukomis, kaip kepė sausainius ir žiūrėjo eglutės įžiebimą. Komentarai skriejo ne tik iš palangiškių, Palangą mylinčių vietinių svečių, bet ir iš lietuvaičių gyvenančių Jungtinėje karalystėje, Austrijoje.

Virš 20 tūkstančių peržiūrų

Po įžiebimo Palangos miesto meras Šarūnas Vaitkus dėkojo visai organizatorių komandai ir Kalėdų Seneliui už pavykusį renginį. Renginio tiesioginę transliaciją bei vaizdo įrašą, įkeltą po šventės, socialiniuose tinkluose peržiūrėjo daugiau kaip 9 tūkstančiai prisijungusių žmonių. Skaičių galėtume dvigubinti, nes iš atsiliepimų matome, jog per vieną įrenginį eglių įžiebimas buvo stebimas visos šeimos būryje. Šventės įrašas taip pat buvo rodomas delfi.lt, lrytas.lt svetainėse. Čia juo susidomėjo daugiau nei 13 tūkstančių internautų. Palangos kultūros ir jaunimo centro bei Palangos miesto savivaldybės Facebook puslapiuose Palangos ir Šventosios eglių įžiebimo šventę vis dar gali pamatysi visi norintys.

Kalėdų Senelis ir Meras Šarūnas Vaitkus Eglutė įžiebta! Meras ir Kalėdų Senelis Jonas įžiebimą stebėjo vienas Kalėdų Senelis ir Meras Šarūnas Vaitkus Kubilių šeimyna sulindę į ekraną Montavimo darbai (Pasiruošimas įžiebimo šventei. Nuotrauka Janina Fritz, Austrija) Visa komanda „už kandro“ (nuotrauka iš archyvo) Monika Jarulytė ir Kalėdų Senelis Ernesta Žaromskytė. Intensyvūs montavimo darbai Juozapavičių šeimyna įžiebime dalyvauja šventiškai pasipuošę
Palangos kultūros ir jaunimo centras eglutės įžiebimas Palanga Šventoji tiesioginė transliacija kultūros centro direktorė Vita Petrauskienė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929