Seimo nario Mindaugo Skritulsko pranešimas: „Seime kuriama Lietuvos pajūrio bičiulių grupė“

Seimo nario Mindaugo Skritulsko pranešimas: „Seime kuriama Lietuvos pajūrio bičiulių grupė“

Šiandien Seimo Pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen pateiktas prašymas dėl Laikinosios Lietuvos pajūrio bičiulių grupės įregistravimo. Grupės pirmininku buvo išrinktas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos narys Mindaugas Skritulskas, pavaduotoju – TS-LKD frakcijos narys Arvydas Pocius.

Laikinoji Lietuvos pajūrio bičiulių grupė, susibūrusi iš skirtingų Seimo frakcijų narių, sieks kartu spręsti aktualius ir specifinius klausimus, kurie reikšmingi ne tik pajūrio regionui, bet ir visai valstybei.

Kaip teigė šios grupės pirmininkas Seimo narys, buvęs ilgametis Palangos miesto savivaldybės tarybos narys M. Skritulskas, „grupės keliami svarbiausi uždaviniai yra pajūrio regiono ekonominio potencialo stiprinimas, žiedinės ekonomikos plėtojimas, infrastruktūros ir susisiekimo objektų vystymas: kelių, Klaipėdos ir Šventosios jūrų uostų bei Palangos oro uosto ir kt. Grupės nariai domėsis nacionalinio saugumo klausimais, kiek tai susiję su šio regiono specifika, rems regiono švietimo ir mokslo, kultūros įstaigų, tokių kaip Klaipėdos universitetas ir kitų, iniciatyvas, spręs aplinkos taršos, ypač Klaipėdos mieste, problemas, verslinės žvejybos reglamentavimą ir puoselės Lietuvos kaip jūrinės valstybės idėją“.

Kol kas grupei priklauso 24 nariai, tarp jų – TS-LKD frakcijos atstovai Mindaugas Skritulskas, Arvydas Pocius, Audrius Petrošius, Valdas Rakutis, Aistė Gedvilienė, Jonas Gudauskas, Agnė Bilotaitė, Emanuelis Zingeris, Antanas Čepononis, Andrius Kupčinskas, Monika Navickienė, Paulius Saudargas; Liberalų sąjūdžio frakcijos nariai: Eugenijus Gentvilas, Andrius Bagdonas, Simonas Gentvilas; Laisvės frakcijai priklausanti Ieva Pakarklytė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai priklausantys Antanas Vinkus, Algirdas Stončaitis, Saulius Skvernelis, Dainius Kepenis, Ligita Girskienė ir Mišriajai Seimo narių grupei atstovaujantys Zigmantas Balčytis, Algirdas Butkevičius, Valdemaras Valkiūnas.

Seimo narys Mindaugas Skritulskas Lietuvos pajūrio bičiulių grupė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936