UAB „Palangos vandenys“ investuoja į patikimą ir saugų geriamojo vandens tiekimą bei nuotekų tvarkymą

UAB „Palangos vandenys“ investuoja į patikimą ir saugų geriamojo vandens tiekimą bei nuotekų tvarkymą

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT) suderino UAB „Palangos vandenys" 2019–2021 metų investicijas, kurių vertė yra beveik 2,6 mln. Eur, bei Palangos miesto savivaldybės bendrovei perduotą ilgalaikį turtą, kurio vertė – daugiau nei 1,4  mln. Eur. 

Atsižvelgiant į jau užstatytų sklypų skaičių bei gyventojų prašymus, bendrovė planuoja investuoti į vandens ir nuotekų tinklų plėtrą teritorijose, kuriose sparčiausiai vyksta gyvenamųjų būstų plėtra (daugiausiai vienbučių arba dvibučių namų statyba). Numatoma pakloti 1,045 km vandentiekio tinklų ir 1,120 km buitinių nuotekų tinklų Virbališkės–Medvalakio gyvenamajame kvartale, apie 0,57 km buitinių nuotekų tinklų ir įrengti buitinių nuotekų siurblinę Miško take, pakloti 0,99 km buitinių nuotekų tinklų ir pastatyti buitinių nuotekų siurblinę Būtingės g., numatoma skirstomųjų vandentiekio ir nuotekų tinklų Lazdynų g., Ąžuolų g. ir Uosių g., Palangoje statyba.

Taip pat bendrovė investavo į buitinių nuotekų tinklų Kastyčio g. (Naglio g. iki Ganyklų g.) rekonstrukciją ir naujų nuotekų tinklų atkarpos klojimą 4 vartotojams, kuriems nebuvo centralizuotai surenkamos nuotekos. Įgyvendinus investicijas buvo paklota 0,078 km nuotekų tinklų, įrengti 4 nauji šuliniai ir rekonstruota 0,961 km vandentiekio tinklų.

Bendrovė taip pat investuos į Tylos tak., Malūno g., S. Dariaus ir S. Girėno g., Gintaro g. vandentiekio tinklų rekonstrukciją.

Siekiant užtikrinti nepertraukiamą vandens tiekimą vartotojams ir jo kokybę bei užtikrinti nepertraukiamą nuotekų surinkimą, valymo procesą, siurblinių veiklą bendrovė planuoja investuoti į švaraus vandens rezervuarų, vandenviečių, kanalizacijos perpumpavimo stočių elektros tinklų, siurblių atnaujinimą ir kt.

Palangos miesto savivaldybė perdavė bendrovei nekilnojamąjį turtą – 49,23130 km ilgio lietaus nuotekų tinklus, esančius Palangos miesto savivaldybės teritorijoje.

Investicijos leis užtikrinti saugų ir patikimą vandens tiekimą ir nuotekų tvarkymą UAB „Palangos vandenys" paslaugų vartotojams.

UAB „Palangos vandenys“ VERT Palangos miesto savivaldybė investicijos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936