Vyriausybė nusprendė: vaikščiosime po du, uždrausta prekyba laikinosiose zonose – nebus kalėdinių mugių

Vyriausybė nusprendė: vaikščiosime po du, uždrausta prekyba laikinosiose zonose – nebus kalėdinių mugių

Trečiadienį Vyriausybė apsisprendė sugriežtinti karantino sąlygas šalyje. Griežtesnes karantino režimo priemones taikyti apsispręsta atsižvelgiant į nepalankią COVID-19 ligos epidemiologinę situaciją Lietuvoje bei siekiant sumažinti žmonių būriavimąsi viešose vietose, prekybos ir paslaugų teikimo vietose.

Viešosiose vietose leidžiama buriuotis nebe po 5 asmenis (kaip buvo iki šiol), o tik po 2 asmenis, išskyrus šeimos narius (sutuoktinį arba asmenį, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikus (įvaikius), įskaitant asmens ir jo sutuoktinio arba asmens, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, nepilnamečius vaikus, tėvus (įtėvius), globėjus). Lankantis viešosiose vietose privalu laikytis ne mažesnio kaip 2 metrų atstumo tarp asmenų ar asmenų grupių (iki 2 asmenų ar šeimos narių), vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis asmens higienos reikalavimų.

Ne didesnei kaip 2 asmenų grupei, laikantis ir kitų būtinų sąlygų, bus galima dalyvauti ir neformaliojo ugdymo užsiėmimuose.

Laidotuvėse gali dalyvauti ne daugiau nei 10 asmenų, išskyrus šeimos narius ir ritualines paslaugas teikiančius asmenis.

Kadangi prasideda šventinis laikotarpis, daugelyje prekybos vietų yra rengiamos kalėdinės mugės, kuriose įvairūs prekeiviai vykdo prekybą ne fizinėse parduotuvėse, o laikinose prekybos vietose, kur susirenka dideli pirkėjų srautai bei sunku užtikrinti reikalavimų laikymąsi. Atsižvelgiant į tai apsispręsta uždrausti visose parduotuvėse, prekybos centruose bei paslaugų teikimo vietose vykdyti prekybą laikinose prekybos vietose (išskyrus prekybą maisto produktais, pirotechnikos priemonėmis ir prekybines saleles), t. y. kai prekyba vykdoma ne fiziškai atskirtose parduotuvėse, o, pavyzdžiui, bendrose prekybos centrų patalpose, praėjimuose ir pan.

Vyriausybė nusprendė: vaikščiosime po du, uždrausta prekyba laikinosiose zonose – nebus kalėdinių mugių, nuotrauka-1

Taip pat apsispręsta rekomenduoti visose parduotuvėse, prekybos centruose, turgavietėse ir kitose viešose prekybos vietose bei paslaugų teikimo vietose nenaudoti trumpalaikių pardavimų skatinimo priemonių (išpardavimų, nuolaidų valandų, degustacijų ir kt.), kurios didina pirkėjų ir lankytojų srautus tam tikru itin trumpu laiku ir tam tikroje vietoje (išskyrus prekybą internetu).

Karantinas Lietuvoje galioja iki gruodžio 17 d. 24:00 val.

Prekybos centrai Akcijos Karantinas Sveikatos apsaugos ministerija Vyriausybė
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,931