Į ką atkreipti dėmesį vairuojant žiemą, pataria padangų ekspertai

Į ką atkreipti dėmesį vairuojant žiemą, pataria padangų ekspertai

Artėjant žiemai vairavimo sąlygos tampa sudėtingesnės. Ryte važiuojant į darbą tenka įveikti apledėjusius kelius, važiuojant ilgesnius atstumus sutinkame snieguotų kelio ruožų, tad svarbu pasirengti įvairioms situacijoms. Net ir švelnios žiemos sąlygomis jūsų laukia drėgna kelio danga, lapais padengtos pakelės ir prastas apšvietimas, todėl nelaukite sniego ir ruoškite automobilį žiemai.

Šie „Goodyear“ specialistų patarimai padės geriau susidoroti su prastomis oro sąlygomis bei užtikrins jūsų saugumą kelyje.

Stebėkite greitį

Šlapia ir apledėjusi kelio danga mažina sukibimą, todėl valdyti automobilį tampa daug sunkiau, ypač esant dideliam greičiui. Lietus, ledas ir sniegas gali pailginti stabdymo kelią, todėl svarbu sumažinti greitį ir padidinti atstumą tarp automobilių, kad galėtumėte lengviau sustoti.

Švelnus stabdymas padeda sumažinti greitį, tačiau nepamirškite ir pavarų dėžės – perjungdami į žemesnę pavarą galite sumažinti greitį saugiau, taip pat išvengsite ratų užsiblokavimo ir slydimo.

Patikrinkite padangas

Svarbu įsitikinti, ar padangų protektoriaus gylis atitinka nustatytus reikalavimus. Jei vairuojate atšiauriomis sąlygomis, kokybiškos žieminės padangos padės efektyviai sumažinti stabdymo kelią. Net jei kelias nepadengtas sniegu ir ledu, mūsų ekspertai žiemos sezono metu rekomenduoja rinktis žiemines padangas.

„GoodYear UltraGrip Performance+“ padangos užtikrina efektyvų automobilio valdymą tiek drėgnomis, tiek sausomis oro sąlygomis. „Goodyear UltraGrip ICE 2“ yra nedygliuotos žieminės padangos, pritaikytos Šiaurės šalių žiemos sąlygoms, todėl galite pasitikėti automobilio valdymu net ir esant sudėtingoms žiemos sąlygoms.

Žinokite, kaip išvažiuoti automobiliui įklimpus

Žiemą padidėja įklimpimo purve ar sniege tikimybė. Jei taip nutinka, svarbu žinoti, ką daryti. Spausti automobilio akceleratoriaus pedalą ir bandyti išvažiuoti šiuo atveju nėra teisingas sprendimas, nes prasisukant ratams įklimpsite dar giliau.

Norėdami pajudėti iš vietos, įjunkite aukštesnę pavarą ir lėta atleisdami sankabą bandykite išvažiuoti. Mažesnis sukimo momentas užtikrins didesnį sukibimą su danga.

Saugokitės ledo

Tiltai yra labiau linkę apledėti nei kitos kelio dalys, todėl privažiuokite atsargiai, sumažinkite greitį ir važiuodami nedarykite staigių manevrų. Tai padės jums išvengti staigaus slydimo, jei netikėtai užvažiuosite ant apledėjusios kelio atkarpos.

Būkite pasirengę

Jei išsiruošėte į ilgą kelionę ir oro sąlygos yra prastos, kartu su savimi verta pasiimti priemones, kurių gali prireikti netikėtai įstrigus kelyje ar laukiant techninės pagalbos:

  • Šilti drabužiai ir antklodės;
  • Užkandžiai, vanduo;
  • Apie automobilio gedimą įspėjantis kelio ženklas (trikampis);
  • Striukė ar liemenė su šviesą atspindinčiomis juostomis;
  • Žibintuvėlis;
  • Automobilinis įkroviklis;
  • Gesintuvas;
  • Pirmosios pagalbos vaistinėlė;

Kai kurias iš šių priemonių turėti privaloma, nes to reikalauja šalies, kurioje važiuojate įstatymai. Rekomenduojame prieš kelionę susipažinti su vietiniais įstatymais ir įsitikinti, jog turite bent minimalų reikalaujamų priemonių rinkinį. Visos šios priemonės padės jums, jei automobilis suges. Tačiau prieš kiekvieną kelionę svarbiausia yra įsitikinti, jog transporto priemonė yra saugi ir techniškai tvarkinga.

Patikrinkite automobilį

Transporto priemonė, kuri nėra techniškai tvarkinga, pasikeitus oro sąlygoms gali greičiau sugesti. Todėl labai svarbu, jog ne tik padangos, bet ir visas automobilis būtų nuodugniai patikrintas. Tai itin svarbu žiemos metu.

Būtinai patikrinkite, ar:

  • Akumuliatorius yra įkrautas;
  • Visi žibintai veikia;
  • Priekinio stiklo valytuvai yra geros būklės, guminė šluotelė nėra pažeista ar suskilinėjusi;
  • Stiklų plovimo skysčio bakelis užpildytas neužšąlančiu stiklų plovimo skysčiu;

Tvarkingas automobilis žiemą yra žymiai geresnis bendražygis nei automobilis, turintis problemų.

Venkite blaškymo

Vairuojant žiemą itin svarbu būti dėmesingiems ir budriems. Prastas matomumas ir klastingos eismo sąlygos reikalauja visą dėmesį sutelkti į kelią, kad saugiai pasiektumėte kelionės tikslą.

Paruošti transporto priemonę žiemai nėra sudėtinga. Laikas, kurį praleidžiate ruošdami automobilį, padės jums išlikti saugiems keliuose net ir blogo oro sąlygomis.

vairavimas vairavimas žiemą Specialistų patarimai
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,939