Palangoje naujam gyvenimui kyla vaikų stovykla

Palangoje naujam gyvenimui kyla vaikų stovykla

Palangos miesto savivaldybės meras Šarūnas Vaitkus savo socialinio tinklo paskyroje pasidalino džiugia žinia, kad išsaugotas dar vienas unikalus, ant jūros kranto esantis objektas – naujam gyvenimui kyla vaikų stovykla.

Buvusi Kunigiškių vaikų poilsio stovykla pradėjo kilti naujam gyvenimui – rekonstruojamas Švietimo ir mokslo ministerijai priklausantis ir pagal panaudos sutartį nacionalinės M. K. Čiurlionio meno mokyklos valdomas turtas. Tad netrukus šiame poilsio pastatų komplekse, skirtame edukacijai, ir vėl bus priimami vaikai.

Nuostabioje vietoje – ant jūros kranto, pušynų apsuptyje esanti 4,7 hektaro stovyklos teritorija bei nenaudojami jos pastatai ilgai buvo apleisti ir ne vienerius metus badė akis. Todėl dar 2011 m. Palangoje vykusio Vyriausybės išvažiuojamojo posėdžio metu Palangos miesto savivaldybė iškėlė šios apleistos stovyklos likimo klausimą – siekėme, kad ji būtų ne privatizuota, o panaudota vaikų poilsiui. Juo labiau kad dauguma vaikų poilsio stovyklų šalyje yra sunaikintos, ir didelė dalis mažųjų mūsų piliečių vasarų leisti prie jūros nebeturi galimybių.

Palangoje naujam gyvenimui kyla vaikų stovykla, nuotrauka-1

Tad Kunigiškių stovykla buvo perduota Švietimo ir mokslo ministerijai, ši po keleto metų ją perdavė Nacionalinei M. K. Čiurlionio mokyklai. Šiandien turime puikų rezultatą – pušimis apaugusi pajūrio teritorija išsaugota, čia dygsta ne privačios vilos, o restauruojami stovyklos pastatai, ir jau neilgai trukus šioje unikalioje vietoje duris atvers edukacinė vaikų poilsio stovykla.

Visi 9 stovyklos pastatai bus rekonstruoti, pritaikant juos neformaliajam vaikų švietimui vykdyti. Esami namukai bus atnaujinti, nedidinat nei jų aukštingumo, nei užstatymo ploto. Šlaitiniais stogais, medinėmis dailylentėmis apkaltiems pastatams žaismingumo suteiks specialistų parinkta fasadų įvairi spalvinė gama. Taip pat stovyklos teritorijoje bus nutiesta inžinerinė infrastruktūra – vandentiekio ir nuotekų tinklai. Rekonstrukcijos metu bus išsaugoti visi teritorijoje augantys medžiai.

Iš 9 stovyklos teritorijoje esančių namukų 4 bus miegamieji – projektuojama įengti 200 apgyvendinimo vietų, iš kurių 180 bus skirta vaikams, 12 pedagogams bei 8 – personalo nariams. Kiti pastatai bus skirti vaikų meno užsiėmimams ir edukacijai vykdyti, numatytos ir pagalbinės patalpos.

Palangoje naujam gyvenimui kyla vaikų stovykla, nuotrauka-2
Kunigiškių vaikų poilsio stovykla Švietimo ir mokslo ministerija Nacionalinė M. K. Čiurlionio mokykla Kunigiškės
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936