Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai

Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai

Spalio 23 dieną jau 22 –ąjį rudenį į Palangą rinkosi jaunieji poetai iš Žemaitijos regiono. Šiemet Senosios gimnazijos lituanistų organizuojama tradicinė poezijos šventė „Moksleivių poezijos ruduo Palangoje“ vyko Palangos kurorto muziejuje, kurio aplinka susirinkusius nuteikė labai pakiliai. Šventišką nuotaiką sukūrė ir gimnazisčių Patricijos Šleiniūtės ir Aistės Kubiliūtės atliekamos dainos.

Sveikinimo žodį taręs Palangos senosios gimnazijos direktorius Leonas Šidlauskas pasidžiaugė Palangos ir kitų miestų jaunaisiais poetais, kurie šiemet atvyko iš Kretingos, Klaipėdos, Plungės, Šventosios, ir prasminga jų veikla. 22-oje moksleivių poezijos šventėje svečiavosi poetas, trijų poezijos knygų autorius Paulius Norvila.

Įdomu tai, kad Paulius Norvila į poeziją atėjo ne iš filologijos fakulteto, o baigęs ekonomikos studijas. Svečias skaitė savo kūrybą ir vertino jaunųjų poetų eiles. Svarbiausias renginio akcentas – jaunųjų poetų kūrybos skaitymai ir kūrybos aptarimas bei apdovanojimai. Būtent apdovanojimų šventės svečias ir paragino nesureikšminti, svarbiausia tikėti tuo, ką darai. Prieš įteikdamas apdovanojimus Paulius Norvila pasidžiaugė jaunaisiais poetais, besirenkančiais kelią, kuris, anot jo, palyginti su kitais literatūros žanrais yra daug sunkesnis. Jis išskyrė pirmųjų eilėraščių reikšmę jaunam poetui, teigė, kad juos galima palyginti su savotišku inkaru, kuris tampa atskaitos tašku, pavyzdžiu, kurį poetams nuolat norisi pakartoti.

22-oje šventėje „Moksleivių poezijos ruduo Palangoje“ I vieta džiaugėsi ne pirmą kartą joje dalyvaujantis Kretingos VšĮ Pranciškonų gimnazijos jaunasis poetas Linas Daugėla (IV klasė), pernai taip pat laimėjęs I vietą. II vieta atiteko Palangos senosios gimnazijos mokinėms Miglei Sokolovaitei (IVB) ir Mūzai Olimpijai Svetickaitei (IIB), o III vieta – Kristupui Linui Bernotui (III klasė) iš Klaipėdos ,,Ąžuolyno“ gimnazijos ir Palangos senosios gimnazijos mokinei Ugnei Bertašiūtei (IIB). Vieno eilėraščio konkurse iš visų išsiskyrė ir laureate tapo Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos abiturientė Ieva Modgaudytė.

Specialų prizą įsteigė ir šventės rėmėjai – Palangos senosios gimnazijos biblioteka. Pagrindinį prizą laimėjo Miglė Sokolovaitė, o specialią nominaciją „už drąsą perskaityti eilėraštį savitai“ Viltė Modgaudytė iš Klaipėdos „Ąžuolyno“ gimnazijos. Visi šventėje dalyvavę jaunieji poetai buvo papuošti šventės simboliais - rudeninių lapų vainikais. Renginio organizatoriai dėkoja poetui Pauliui Norvilai, gimnazijos mokytojams Rimai ir Edvinui Piktuižiams, Jūratei Vaišvilei, Aurelijai Jazbutienei, pavaduotojai Sandrai Žutautienei bei Kurorto muziejaus šeimininkėms Virginijai Paluckienei ir Audronei Levickytei-Bumbulienei už pagalbą rengiant šventę.

Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-1 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-2 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-3 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-4 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-5 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-6 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-7 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-8 Į Palangą vėl rinkosi jaunieji poetai, nuotrauka-9
Palangos senosios gimnazijos inf.
Palangos senoji gimnazija jaunieji poetai Žemaitijos regionas poezijos šventė Moksleivių poezijos ruduo Palangoje
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,933