Romandas Žiubrys: „Mano širdis – iš Palangos“

Mėgstamiausias Romando ir Ievos Žiubrių pasivaikščiojimų maršrutas Palangoje – keliauti Žvejų gatve iki jūros, iki protėvių Pikietos, o tada Naglio...
Mėgstamiausias Romando ir Ievos Žiubrių pasivaikščiojimų maršrutas Palangoje – keliauti Žvejų gatve iki jūros, iki protėvių Pikietos, o tada Naglio kalno link. A. Kubaičio nuotr.

Mėguvos rinkimų apygarda, kurioje į LR Seimą kandidatuoja Romandas Žiubrys – specifinė. Kandidatas savo pažiūromis  bei gebėjimais turi patikti ir įtikti net trijų savivaldybių rinkėjams. Čia Seimo narį renka palangiškiai bei šventojiškiai,  dalis Kretingos rajono gyventojų ir Klaipėdos rajono žmonės, įsikūrę pastaruoju metu smarkiai išaugusiuose uostamiesčio priemiesčiuose. 

„Mėguvos apygardai esu idealiai tinkantis kandidatas“, - juokauja į antrąjį turą rinkėjų deleguotas R. Žiubrys. „Visas mano gyvenimas dėliojasi  šiuo maršrutu.  Pats esu iš Kretingos, ten gimiau ir augau. Jau daug metų kasdien važiuoju į darbą Klaipėdoje. O mano širdis – iš Palangos. Iš čia kilusi, čia augusi mano žmona. Palangoje jos šeimos šaknys ir nepaprasta istorija. Ir kai man per rinkimų kampaniją papriekaištaudavo esą visai nepažįstu kurorto ir neva nesu saviškis, leisdavau sau atsikirsti: ar tik būdamas palangiškiu gali mylėti Palangą?“ 

Sutuoktiniui antrina jo žmona Ieva: „Dėdė, domėjęsis šeimos praeitimi, archyvuose buvo suradęs  seną liudijimą, kuriame kalbama apie aštuonioliktame amžiuje Palangoje gyvenusius žmones. Ten minimos seniausių šeimų pavardės. Viena iš jų – Sermončiai – mano mamos šeimos linijos protėviai. Dar vienas įdomus faktas, kad vienas iš senųjų Sermončių tuolaik turėjo trobelę ant kopos, vadintą Pikietą. Jo pareiga būdavusi sutemus uždegti žiburį žvejų laivams, kad šie matytų kelią į krantą. Ir dabar dažniausias mūsų pasivaikščiojimų maršrutas Palangoje – keliauti Žvejų gatve iki jūros, iki mūsų Pikietos, o tada Naglio kalno link. Man labai lengva įsivaizduoti, kaip atrodė senoji Palanga, pažįstu ją iš močiutės ir mamos pasakojimų“. Ieva Žiubrienė sako, jog jai niekada nebuvę atstumo tarp Kretingos ir Palangos. Abu gyvenimai – vaikystės vasaros ir bene kiekvienas savaitgalis Palangoje bei dabartis Kretingoje – taip arti vienas kito ir taip persipynę, kad nubrėžti ribą net nepavyktų. 

Už klestintį pajūrio regioną

„Ne apie ribas, ne apie galimas kandidato simpatijas vienai ar kitai savivaldybei su žmonėmis kalbėjausi per šią rinkimų kampaniją. Mano nuomone, administracinės ribos neturėtų būti sureikšminamos lyg Kinų siena, griežtai atskirianti savivaldybes viena nuo kitos. Aš tikiu didele regioninės politikos perspektyva ir norėčiau, kad krašto plėtrą stimuliuojančios idėjos vienytų krašto savivaldybes, kad bendri projektai, gerinantys bendruomenių gyvenimą, skatintų jungtiniams veiksmams. Neabejoju, kad pajūrio kraštas gali tapti dar patogesniu gyventi mums visiems – su dar labiau išvystyta kelių infrastruktūra, vieninga turizmo plėtra, geresne kultūros bei švietimo ir ugdymo paslaugų kokybe, galbūt vieningai regione veikiančia viešojo transporto sistema. Tačiau kartu žinau, kad tai padaryti vien savivaldos pastangomis nepavyks, tam jau reikia aukštesnio politinio lygmens, reikia paskatinimo ir lyderystės. Turim nebekalbėti apie regioninę politiką ir jos būtinybę, privalom ją įgyvendinti “,- teigia R. Žiubrys.

Savo moto šioje rinkimų kovoje kandidatas sako pasirinkęs du žodžius – Jūsų balsas. „Kviečiu jus aktyviai dalyvauti rinkimų į Seimą antrajame ture. Rinktis ir rinkti. Asmeniškai pats būsiu Jūsų balsas Seime. Sąžiningas ir atsakingas, viso pajūrio krašto patriotas“,- sako nepartinis kandidatas R. Žiubrys, Mėguvos apygardoje iškeltas Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos. 

Mėgstamiausias Romando ir Ievos Žiubrių pasivaikščiojimų maršrutas Palangoje – keliauti Žvejų gatve iki jūros, iki protėvių Pik..., A. Kubaičio nuotr.
Mėgstamiausias Romando ir Ievos Žiubrių pasivaikščiojimų maršrutas Palangoje – keliauti Žvejų gatve iki jūros, iki protėvių Pikietos, o tada Naglio kalno link., A. Kubaičio nuotr.

Politinė reklama. Bus apmokėta iš Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos rinkimų sąskaitos. Užsakymo Nr. ART20/0000011.

Romandas Žiubrys Mėguvos rinkimų apygarda Rinkimai į Seimą 2020 Vienmandatė Mėguvos apygarda
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936