Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje

Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje

Darganotą spalio 15-ą dieną Palangos neregiai ir silpnaregiai susitiko Palangos kavinėje „Fotokava“ šalyje paskelbtai akcijai „Mes sakome Taip mano raštui mano mieste“.

Visoje Lietuvoje spalio 15-ą dieną, 12,00 valandą, Lietuvos aklųjų ir silpnaregių sąjunga (LASS), Lietuvos aklųjų biblioteka (LAB) ir Lietuvos aklųjų ir silpnaregių centras (LASUC) kvietė visus mokančius brailio raštą parodyti visuomenei, kad mes galime skaityti kitaip ir propaguoti seną neregių komunikavimo būdą. Norėdami būti matomi, palangiškiai ir kurorto svečiai Baltosios lazdelės dieną skaitė ir rašė brailio raštu "Fotokavoje."

Neregiai ne tik skaitė knygą apie Lui Brailį, bet ir rašė brailio mašinėle, bei brailio lentele ir „sparneliu“, pirštais apžiūrėjo Palangos miesto brailio žemėlapį, Palangos Gintaro muziejuje sukurtus iškilius atvirukus apie gintaro atsiradimo istoriją, mokėsi žaisti neregiams pritaikytomis šaškėmis ir t.t.

Ne visi neregiai ir silpnaregiai šiandien moka brailio raštą, nes į pagalbą dažnai ateina šiuolaikinės technologijos, tačiau Palangos mieste jau yra du reklaminiai stendai , kuriose yra informacija parašyta ir brailio raštu, taip pat Palangoje esantys muziejai pritaiko savo erdves ir ekspozicijas neregiams.

Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje, nuotrauka-1 Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje, nuotrauka-2 Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje, nuotrauka-3 Baltosios lazdelės diena su brailio raštu Palangoje, nuotrauka-4
Palangos neregiai ir silpnaregiai Palangos kavinė „Fotokava“ akcija „Mes sakome Taip mano raštui mano mieste“
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,928