Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palangoje

Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palangoje

Džiugiais veidais ir mintimis savo klubo 2020 m. veiklą baigiame ir mes, Palangos balandininkų klubas, palaikydami ryšius su Liepojos (Latvija) ir kitais Lietuvos balandininkais iš Šiaulių, Mažeikių, Kauno, Vilniaus, Klaipėdos, Gargždų ir Kretingos.

Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palangoje, nuotrauka-1

Tradiciškai vykstanti tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ šiemet buvo skirta tautodailės metams paminėti. Ji šiemet vyko Restorano-kavinės-baro „DeCuba“ sode rugsėjo 26 dieną. Joje dalyvavo balandžių augintojai iš Kretingos, Šiaulių, Gargždų, Mažeikių, Klaipėdos, Telšių, Kauno ir Palangos. Parodoje buvo vėl eksponuotas Reinoldo Liaudansko balandžių statulėlių rinkinys 65 vnt. iš 10 Europos šalių. Taip pat buvo eksponuotas tautodailininko, Lietuvos meno kūrėjo Virgilijaus Vaičiūno sukurtas balandžio eksponatas iš medžio. Vyko tautodailės meistro paroda, kurios metu lankytojai patys galėjo stebėti, kaip gimsta iš medžio sukurti eksponatai. Šalia tradicinės balandžių parodos buvo ir šių metų staigmena ir naujiena, naujo Palangos balandininkų klubo muzikinio kūrinio „Balandžiai – sparnuotos svajonės“ , kurio eiles sukūrė poetas Stasys Žlibinas. Muziką – kompozitorius Aloyzas Žilys. Muzikinį kūrinį atliko Stasio Vainiūno menų mokyklos vaikų ansamblis (vadovė Janinė Alūzienė). Muzikinio kūrinio fonogramą sukūrė Raimundas Žilius.

Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palangoje, nuotrauka-2

Parodoje buvo iš viso eksponuojama virš 100 balandžių, 23 veislių. Lankytojai balsavimo metu išrinko gražiausią I-os vietos laimėtoją už povinį balandį, augintojas Palangiškis Česlovas Vėbra. II -os vietos laimėtojas iš Šiaulių miesto Rimantas Beneta už karakulinį balandį ir III-ios vietos laimėtojas iš Vydmantų Evaldas Okuličius už perukinį balandį. Didžiausią, 60 balandžių kolekciją iš15 veislių, dekoratyvinių triušiukų, bei dekoratyvinių vištų pristatė Rimantas Beneta.

Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palangoje, nuotrauka-3

Nuoširdžiai dėkoju visų balandininkų vardu už paramą Palangos miesto savivaldybei, Kultūros skyriui, Lietuvos dekoratyvinių balandžių augintojų asociacijos prezidentui R. Naruševičiui, UAB „DeCuba“, viešbučiui Tauras, UAB R-90 ir visiems dalyviams, bei svečiams.

Reinoldas Liaudanskas,

Palangos balandininkų klubo pirmininkas

Tarptautinė dekoratyvinių balandžių paroda „Jaunajai Lietuvai 30“ Palanga Reinoldas Liaudanskas balandžių statulėlių rinkinys Česlovas Vėbra Evaldas Okuličius Rimantas Beneta
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936