Festivalio „Nepatogus kinas“ filmai – bibliotekoje

Festivalio „Nepatogus kinas“ filmai – bibliotekoje

Pandemijai visame pasaulyje koreguojant kino premjerų ir festivalių planus, „Nepatogaus kino“ organizatoriai keičia festivalio formatą ir džiaugiasi, kad šiemet filmai ir renginiai bus prieinami visiems Lietuvos žiūrovams. 14–asis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis spalio 7-18 d. per šalį keliaus virtualiai, bus ypatingas ir išskirtinis.

Viena didžiausių naujienų yra ta, kad tam tikri atrinkti festivalio „Nepatogus kinas“ filmai spalio 7-18 dienomis nemokamai bus rodomi bibliotekoje, tereiks ateiti su savo ausinėmis, prisėsti prie bibliotekos kompiuterio ir pasinerti į filmo seansą.

„Nepatogaus kino“ tinklalapis Nepatoguskinas.lt šiemet taps vartais į virtualią kino salę – čia išsirinkę filmą, žiūrovai bus nukreipiami į platformą, kur galės jį žiūrėti patogiu metu. Įsigijusieji festivalio pasus galės tiesiogiai naršyti virtualioje kino salėje ir žiūrėti bet kuriuos norimus filmus. Nemaža dalis seansų ir renginių bus transliuojami realiu laiku, kviečiant žiūrovus juos stebėti drauge ir įsitraukti į temines diskusijas ir pokalbius su filmų kūrėjais ar herojais. 

„Nepatogus kinas“ kasmet rengia aktualias filmų įkvėptas diskusijas su ekspertais ir žmogaus teisių aktyvistais. Šie renginiai šiemet taip pat vyks iš dalies virtualiai – tiesiogines jų transliacijas žiūrovai galės stebėti festivalio „Facebook“ paskyroje. „Tai, kas anksčiau buvo prieinama siauram vieno renginio ar filmo seanso dalyvių ratui, šįkart bus atvira visiems“, – pasakoja festivalio koordinatorė Judita Ragauskaitė. Ji taip pat pabrėžia, kad išlikus palankioms aplinkybėms, festivalis taip pat planuoja surengti ir keletą neįprastų gyvų kino seansų. „Kadangi šių metų fesitvalis yra išskirtinis, nusprendėme ir gyvus renginius planuoti netradicinėse kino erdvėse, tematiškai susijusiose su konkrečiais filmais.“

Dar viena šiemetinio „Nepatogaus kino“ naujovė – galimybė nemokamai žiūrėti filmus ir virtualiai dalyvauti renginiuose daugiau nei 160-yje šalies bibliotekų. „Visąlaik stengiamės būti prieinamiausias festivalis Lietuvoje, nes tikime, kad mūsų atrinktus filmus turi pamatyti kuo daugiau žmonių. Tad partnerystė su bibliotekomis mums leis pasiekti mažiausias bendruomenes bei žmones, neturinčius prieigos prie kompiuterio, interneto ar finansinių galimybių įsigyti virtualų filmo „bilietą“, – sako G. Andriukaitis.

„Nepatogus kinas“ šiemet žiūrovams pasiūlys daugiau nei 50 filmų, visą filmų festivalio programą rasite www.nepatoguskinas.lt.

Palangos miesto savivaldybės viešoji biblioteka Festivalio „Nepatogus kinas“ filmų festivalis Palanga
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936