Tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely"

Tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely"

Didelis būrys liaudies šokio mėgėjų atvyks į mūsų miestą. Festivalyje dalyvaus 20 kolektyvų. Gausiausiai susitelkę Palangos miesto šokių kolektyvai. Palangiškiams puikiai žinomi kultūros ir jaunimo centro nenuilstantis ansamblis „Bočiai“ ir energingasis „Banguolis“ bei Trečiojo amžiaus universiteto Europos šokių grupė „Jūrė“. Atvyks šokėjų grupės iš tolimesniojo Lietuvos krašto, tai Ignalinos, Marijampolės, Grigiškių, Elektrėnų, Šiaulių ir artimieji mūsų kaimynai iš Rietavo, Salantų, Darbėnų. Šios šokių grupės „Palangos miestelio“ festivalyje dalyvaus pirmąjį kartą. Džiaugiamės, kad turime draugų, šokių grupių iš Vilniaus, Birštono, Panevėžio, Telšių, Akmenės miestų, su kuriais vėl susitiksime „Palangos miestelyje“. Įdomu bus pamatyti Latvijos Rygos miesto liaudiškų šokių grupės, kuriai pritars dainininkė, pasirodymą.

Šių metų festivalis nusidrieks per visą Vytauto gatvę ir šokėjai pasirodys trijuose taškuose. Prašysime ir žiūrovų laikytis atstumų, nesiburti vienoje vietoje, nes galėsite pamatyti šokių grupių pasirodymus ir prie Kurhauzo medinės dalies, beje mes būsime pirmieji, kurie išbandysime šį grindinį. Taip pat šokėjai pasirodys Centrinėje miesto aikštėje ir Nepriklausomybės aikštėje prie grojančio fontano. Festivalį užbaigs viena populiariausių Lietuvos tradicinės muzikinės kultūros atstovių, tautiška kapelija „Sutaras“. „Sutaras”– vienintelis Lietuvos meno kolektyvas, po Nepriklausomybės atkūrimo reprezentavęs mūsų šalies muzikinę kultūrą net šešiose Pasaulinėse EXPO parodose.

Tad kviečiame nepraleisti išskirtinė galimybės pasiklausyti nuotaikingos muzikos, o gal kartu ir pašokti naujai sutvarkytoje Kurhauzo aikštėje.

Tarptautinis liaudiškų šokių festivalis „Palangos miestely", nuotrauka-1
Tarptautinis liaudiškų šokių festivalis Palangos miestely festivalio programa
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,929