Savižudybių prevencijos diena: Informacinis pagalbos resursas – www.tuesi.lt

Savižudybių prevencijos diena: Informacinis pagalbos resursas – www.tuesi.lt

Savižudybė yra viena iš 20 pagrindinių mirties priežasčių visame pasaulyje. Kiekvienas prarastas gyvenimas reiškia kažkieno partnerį, vaiką, tėvą, draugą ar kolegą. Kiekviena savižudybė paliečiau maždaug 135 aplinkinius, kurie išgyvena stiprų sielvartą, kaltės jausmą ar kitaip yra paveikti artimojo netekties.

Remiantis IASP duomenimis, kas 40 sekundžių įvyksta savižudybė.

Rugsėjo 10 d. kasmet yra minima kaip savižudybių prevencijos diena. Ši data minima visame pasaulyje Tarptautinės savižudybių prevencijos asociacijos (toliau – IASP) iniciatyva. Remiantis IASP duomenimis, kas 40 sekundžių įvyksta savižudybė. Tai reiškia, kad beveik kiekvieno iš mūsų aplinkoje yra žmonių, kurie gali siųsti signalus ar tiesiogiai arba netiesiogiai ieškoti pagalbos. Dažnas tiesiog bijo pamatyti šiuos signalus dėl nežinojimo kaip padėti ir kur nukreipti, todėl kviečiama naudotis esamu informaciniu pagalbos resursu www.tuesi.lt, skirtu asmenims, esantiem savižudybės krizėje arba jų artimiesiems ir specialistams.

Visos išvardinto tikslinės grupės www.tuesi.lt gali rasti naudingą informaciją apie pagalbos galimybes Lietuvoje. Daugiau informacijos apie šią iniciatyvą galima rasti – https://tuesi.lt/apie-iniciatyva/.

Savižudybė savižudybių prevencijos diena Rugsėjo 10 tu esi
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938