Maisto ir veterinarijos tarnyba gavo per 250 pranešimų apie gyvūnų laikymo sąlygų pažeidimus, pradėta 12 tyrimų

Maisto ir veterinarijos tarnyba gavo per 250 pranešimų apie gyvūnų laikymo sąlygų pažeidimus, pradėta 12 tyrimų

Rugsėjo 8 d. duomenimis, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) gavo per 250 pranešimų apie pažeidimus, susijusius su gyvūnų laikymo sąlygų, gyvūnų gerovės ir apsaugos reikalavimų pažeidimais, nelegaliu gyvūnų veisimu ir pan. Nuo praėjusio ketvirtadienio pradėta 12 tyrimų, pareigūnai toliau aktyviai tikrina visą gaunamą informaciją.

VMVT ir Policijos pareigūnai, dirbdami su gyvūnų globos įstaigų, savivaldybių administracijų atstovais, pilietiškais gyventojais ir visuomenininkais, patikrinimus dėl gyvūnų nepriežiūros, žiauraus elgesio su jais ir galimos nelegalios veiklos atlieka visoje Lietuvoje, organizuojami bendri ekipažai, sureaguojant į visus gaunamus pranešimus.

Šiuo metu pagal surinktus duomenis tyrimai vyksta 9-iuose šalies regionuose: Alytuje, Kaune, Kėdainiuose, Panevėžyje, Tauragėje, Telšiuose, Šiaulių, Širvintų ir Kretingos rajonuose.

VMVT taip pat vertina visus iš pilietiškų asmenų naujai gaunamus pranešimus ir informaciją dėl galimai netinkamos gyvūnų priežiūros, turint pakankamą pagrindą, bus inicijuoti nauji tyrimai.

Daugiausia skambučių ir pranešimų gauta iš Kretingos r. (virš 190), taip pat Širvintų, Kėdainių ir kitų šalies vietų. Pranešimai gauti dėl įtariamo nelegalaus gyvūnų veisimo, žiauraus elgesio su gyvūnais, jų kankinimo, nepakankamos priežiūros, gyvūnų laikymo jų rūšies, amžiaus, fiziologijos ir elgsenos neatitinkančiomis teisės aktais nustatytomis sąlygomis, veterinarinės pagalbos nesuteikimo ir kt.

VMVT duomenimis, nuo praėjusios savaitės pabaigos iš įvairių galimai nelegalių gyvūnų veisyklų šalyje paimti ir gyvūnų globos įstaigoms perduoti 142 šunys ir 3 katės.

Gyventojų, turinčių informacijos apie pastebėtus galimai nelegalius gyvūnų veisėjus, gyvūnų gerovės, jų laikymo sąlygų pažeidimus, prašoma informuoti VMVT el. paštu [email protected] arba telefonu 8 800 40 403, arba internete užpildant pranešimo formą https://vmvt.lt/skundu-formos.

VMVT inf.
Maisto ir veterinarijos tarnyba Nelegalios gyvūnų veisyklos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,938