Prokuratūra vertina informaciją apie netinkamomis sąlygomis laikomus gyvūnus

Prokuratūra vertina informaciją apie netinkamomis sąlygomis laikomus gyvūnus

Reaguojant į viešai šiomis dienomis skelbiamą informaciją apie šunų ir kitų gyvūnų laikymą visiškai tam netinkamomis sąlygomis ir įvairiose vietose randamas naminių gyvūnų gaišenas, prokuratūra analizuoja visus gaunamus duomenis, juos sistemina, tikslina ir siekia nustatyti, ar tokie atvejai gali būti vertintini kaip galimai padaryta nusikalstama veika.

Esant pagrindui įtarti, kad gyvūnai nugaišo, buvo suluošinti dėl žiauraus elgesio su jais, taip pat aptikus kitų nusikalstamų veikų požymių prokuratūra pradės atitinkamus ikiteisminius tyrimus.

Kaip jau buvo pranešta, aptikus galimai sudeginto gyvūno liekanas, Kretingos rajono policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis pagal BK 310 str., kuriam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras. 

Pareigūnai tiria, kokiomis aplinkybėmis Kretingos rajono Padvarių kaime rastoje laužavietėje atsirado galimai šuns kaulas, kailio kuokštas. Taip pat tiriama, ar netoliese rastame plastikiniame maiše aptikti šeriai yra šuns ir kaip jie ten atsirado. Tyrimo metu siekiama išsiaiškinti, ar tai nėra žiauraus elgesio su gyvūnais padarinys.

Pastaruosius kelerius metus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais kasmet pradedama apie 70 ikiteisminių tyrimų, šiemet pradėti 58.

Baudžiamojo kodekso 310 str. 1 d. nurodo, kad tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

LR prokuratūros inf.
GYVŪNŲ TEISėS LIETUVOS RESPUBLIMOS PROKUROTŪRA Gyvūnai Gyvūnų prieglaudos Nelegalios gyvūnų veisyklos
Jei pastebėjote klaidą, pažymėkite reikalingą tekstą ir spauskite Ctrl+Enter, kad pranešti apie tai redakcijai.
Exchange Rates
USD 0,936